Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Gekwalificeerd voor kinderopvangwerk? Doe de diplomacheck!

Frida Noordzij
Op zoek naar een baan in de kinderopvang en wil je weten of je diploma geldig is? Kinderopvang Werkt komt met een eenvoudige online diplomacheck voor sollicitanten en werkgevers.
AdobeStock

FCB, het arbeidsmarktfonds voor de kinderopvang, krijgt veel vragen over diploma’s en of een diploma is opgenomen in de kwalificatie-eis voor pedagogisch medewerker en/of peuterspeelzaalleidster.

Diplomacheck

De nieuwe diplomacheck laat zien of een diploma kwalificeert voor dagopvang, peuterspeelzaal, buitenschoolse opvang en de taaleis, of het diploma is vervallen en of er een overgangsregeling geldt. Ruim zeshonderd kwalificerende en vervallen diploma’s zijn opgenomen in de taal.

Instromer

De diplomacheck richt zich op instromers in de kinderopvang of peuterspeelzaal. Al werkzaam in de kinderopvang? Dan is de diplomacheck niet nodig, want het diploma dat op het moment van indiensttreding voldeed aan de kwalificatie-eis blijft dat zolang de medewerker bij de huidige werkgever werkt. Bij een overstap naar een nieuwe werkgever kan met de tool wel gecontroleerd worden of de medewerker bij herintreding nog aan de kwalificatie-eis voldoet. Ook kunnen pm’ers controleren of hun diploma voldoet aan de taaleis.

Klik hier voor de diplomacheck >>

Andere vragen? Bekijk de toelichting bij de diplomacheck

1 REACTIE

  1. Waarom wordt Gastouderopvang weer niet in het verhaal meegenomen?

    Gastouderopvang is een kwalitatief goede en veilige vorm van kinderopvang. Veel oud leidsters KDV met een SPW diploma worden gastouder, maar de minimale diploma eis is MBO2 Helpende Zorg & Welzijn.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.