Gastouderbureaus aan zet bij nieuwe meldcode kindermishandeling

Het afwegingskader in de vernieuwde Meldcode kindermishandeling moet professionals helpen om sneller in actie te komen bij vermoedens van huiselijk geweld en kindermishandeling. Het afwegingskader moet ook geïmplementeerd worden in de gastouderopvang. Maar wie is er verantwoordelijk? En welke rol ligt er voor gastouderbureaus?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
iStock

Het toezicht in de gastouderopvang staat met regelmaat ter discussie. De gastouder is een zelfstandig ondernemer, die (vaak) alleen verantwoordelijkheid draagt voor de opvang van de kinderen. Het gastouderbureau komt jaarlijks langs, controleert en bespreekt de opvang met de gastouder. Ook de GGD voert steekproefsgewijs controle uit. Hoe zit dat met de vernieuwde Meldcode?

‘Zoek het zelf maar uit’

Gastouderbureaus zijn wettelijk verplicht gastouders te informeren over de Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling en hoe deze toe te passen. Of elk gastouderbureau dat ook doet, en hoe, dat is niet altijd goed te overzien. ‘Je kan niet de Meldcode aan

0
908

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.