Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Een week geen vlees bij kinderopvang Het Steigertje

Susan Schaeffer
Bij Het Steigertje staat deze week geen vlees op het menu. De kinderopvang met zes locaties in Rotterdam, doet mee aan de Nationale Week Zonder Vlees.
iStock

Elly van Reeuwijk, kok en huishoudelijk medewerkster bij Kinderopvang Het Steigertje, zegt hierover: ‘Als je met kinderen in gesprek gaat over voeding, ben ik altijd weer verbaasd over de betrokkenheid en het bewustzijn. Kinderen vinden het leuk om mee te denken en komen met verrassend gezonde ideeën.’ Deze betrokkenheid van de kinderen gebruikt Het Steigertje om het gesprek over voeding te voeren. ‘Tijdens deze vleesvrije week serveren we geen morele argumenten, maar een overheerlijke vegetarische pasta’, aldus Benito, chefkok bij Het Steigertje.

Flexitarisch eetpatroon

Dit jaar vindt de tweede editie van de Nationale Week Zonder Vlees plaats. De week zonder vlees op het menu is een initiatief van Isabel Boerdam. Zij promoot een flexitarisch eetpatroon, waarin vlees en vis afgewisseld worden met vegetarische gerechten. ‘Vegetarisch eten is niet saai, smakeloos of ingewikkeld. Het is een kleine moeite met een onvoorstelbaar positieve impact op mens dier en milieu’, aldus Isabel.

Lees ook: Pedagogisch medewerkers zien steeds vaker peuters met een ongezond gewicht. Kinderopvangorganisatie Impuls doet daarom mee aan een programma binnen het project PreSchool@HealthyWeight van de Hogeschool van Amsterdam. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.