Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Dit zijn de 5 nominaties voor Babyboekje van het jaar

Frida Noordzij
De nominaties voor het Babyboekje van het jaar zijn bekend. Vanaf 24 januari 2018 kunnen pedagogisch medewerkers en ouders stemmen op hun favoriet uit de shortlist. Tijdens de Negenmaandenbeurs in februari 2018 wordt het winnende boek bekend gemaakt.
Bron: AdobeStock

De jury, onder voorzitterschap van kinderpsycholoog Tischa Neve, koos de shortlist uit alle babyboeken die zijn verschenen in de afgelopen twee jaar. Deze boeken werden genomineerd en maken kans op de titel ‘Het BoekStart Babyboekje 2018’:

  • Beestje waar ben je? van Nosy Crow en Ingela P. Arrhenius
  • Piep piep met Fiep, van Fiep Westendorp
  • Contrastboekje Hallo Baby! (Veltman Uitgevers)
  • Mijn schuifboekje. De boerderij, van Nathalie Choux
  • Dierentuin, van Lisa Jones & Edward Underwoord

Diversiteit

De jury zegt verrast te zijn over de diversiteit in het aanbod van babyboekjes. ‘We hebben onder meer gekeken naar de interactiviteit, wat baby’s ermee kunnen doen, het materiaal, de kleuren en welke boekjes baby’s echt aanspreken.’ Naast Tischa Neve bestaat de jury uit Hilde Tholen (hoofdredacteur Ouders van Nu), Inge Roos (eigenaresse kinderboekwinkel In de Wolken), Bert Golstein (leesconsulent Bibliotheek Helmond-Peel) en Derske van der Beek (voorleescoördinator bij kinderopvang Kindergarden).

Leidraad

Met de verkiezing van Het Babyboekje van het jaar wil BoekStart uitgevers stimuleren meer goede babyboekjes op de markt te brengen. Ook wil de prijs pm’ers en ouders een leidraad bieden bij het kiezen van goede babyboekjes. BoekStart is een landelijk leesbevorderingsprogramma, dat het lezen met heel jonge kinderen wil bevorderen én ouders met jonge kinderen wil laten genieten van boeken.

Bibliotheken

Het programma wordt vanuit de Bibliotheek georganiseerd: bijna alle Nederlandse bibliotheken doen mee. Ook gemeenten, kinderopvang, consultatiebureaus, en boekhandels zijn actief betrokken. BoekStart is onderdeel van het programma Kunst van Lezen en wordt gefinancierd door het ministerie van OCW.

Stemmen op jouw favoriete babyboekje kan vanaf 24 januari via www.babyboekjevanhetjaar.nl


Wil jij meer voorlezen op de groep, maar vind je het moeilijk om het juiste boek te vinden? Weet je niet waar je op moet letten? Wij verzamelden 6 tips om het leukste kinderboek te vinden. Lees meer


 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.