Leergang Babyspecialist

Online programma + coaching on the job + collegedag

Inschrijven voor de Leergang Babyspecialist is niet mogelijk. Vul het interesseformulier in.

Iedere kinderopvangorganisatie met baby’s tot 1 jaar in de dagopvang moet voor 1 januari 2023 verplicht babyspecialisten in dienst hebben. Dit is één van de eisen uit de Wet IKK (Wet Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang). Kinderopvangorganisaties moeten daarom nu aan de slag met het bijscholen van pedagogisch medewerkers op babygroepen (0-1 jaar).

Versterken van de babyopvang kwaliteit
Na het volgen van de Leergang Babyspecialist, inclusief het online programma, heb je voldoende kennis en handvatten in huis en voldoe je aan de eisen voor het certificaat Babyspecialist. Je krijgt de nieuwste inzichten op het gebied van baby’s in de leeftijd van 0 – 1 jaar en je werkt aan je vakkennis en vaardigheden.

De leergang bestaat uit:

  • Een interactief online programma (babyspecialist TV, video’s, artikelen, opdrachten)
  • Beeldcoaching en coaching on the job (coachingsplan, evaluatie, feedback, logboek)
  • Toetsing (kennistoets en een vaardighedentoets)
  • Collegedag op 26 juni (met Annemiek Waage en Els van der Luit)

De complete informatie over de opbouw van de leergang vind je hier.

Goedgekeurd door de Cao-partijen kinderopvang
Deze scholing voldoet aan de kwaliteitseisen van de Wet IKK en is goedgekeurd door de Cao-partijen kinderopvang als training babyspecialist.

Individueel of in teamverband
Het volgen van de Leergang Babyspecialist is geschikt voor complete teams, maar ook voor individuele babyleidsters die nog bijgeschoold moeten worden. Ideaal voor (kleine) kinderopvangorganisaties die niet een heel team van babyleidsters hoeven na te scholen.

Inschrijven
Meld je nu aan voor de Leergang Babyspecialist en werk aan je vakkennis en vaardigheden.

Hoe is de Leergang Babyspecialist samengesteld?
De Leergang Babyspecialist start op 26 juni 2020 met een collegedag. De leergang bestaat uit verschillende onderdelen en is een variant op het klassieke blendend learning waarbij fysieke bijeenkomsten worden afgewisseld met e-learning. Het is een intensieve leergang die uitgaat van de leerdoelen gesteld door de cao-partijen, die aansluit bij behoefte van de individuele deelnemer en deelnemers een nieuwe ervaring geeft rond de ontwikkeling van hun beroep. Op 27 juni (de dag na de collegedag) ontvangen deelnemers een activerende e-mail vanuit Kinderopvang Academie. Hiermee krijgen deelnemers toegang tot alle onderdelen van het online lesprogramma. Het online lesprogramma is te volgen binnen de eigen tijdsplanning. De leergang dient te zijn afgerond op 30 oktober.

Lees meer Sluiten
Online programma: werken aan kennis

In de digitale omgeving van de Kinderopvang Academie volgen de deelnemers e-learning door het kijken naar video’s, het lezen van bijbehorende artikelen en het maken van korte opdrachten.

Lees meer Sluiten
Coaching: werken aan vaardigheden

Bij deze leergang is de deelnemer eindverantwoordelijk voor het verloop van de opleiding. Echter de werkgever faciliteert in het feit dat een deelnemer (of een groep deelnemers) wordt begeleid door een interne pedagogisch coach. De coach maakt met de deelnemer een coachingsplan: uitgangspunt is dat de vaardigheden die bij de gestelde leerdoelen horen worden ontwikkeld. Om in kaart te brengen waar de ontwikkelbehoefte van een deelnemer ligt vult deze een online profiel in. Dit is een vragenlijst op vaardigheden/gedrag waarbij de deelnemer zichzelf evalueert, een collega vraagt haar feedback te geven en haar directe leidinggevende of coach vraagt haar feedback te geven (360°feedback). Dit profiel leidt naar leerdoelen waarmee de deelnemer onder begeleiding van de coach aan de slag gaat. Leerdoelen en vorderingen worden bijgehouden in een online logboek. Na afloop van dit onderdeel vult een deelnemer opnieuw het profiel in en vraagt hierin ook feedback van de collega en direct leidinggevende of coach zodat vorderingen in kaart worden gebracht.

De coaching kan een langere of een kortere periode duren, afhankelijk van het niveau van een deelnemer. Wij gaan uit van een gemiddelde van 10 contactmomenten tussen coach en deelnemer. Coaching bestaat in ieder geval uit beeldcoachen/Video Interactie Begeleiding (VIB) en coaching on the job. Het profiel en het logboek zijn onderdelen van Babyspecialist TV.

Lees meer Sluiten
Toetsing

De leergang wordt afgerond met twee toetsvormen: een kennistoets. Deelnemers moeten minimaal 75% van de vragen correct beantwoorden. De toets wordt nagekeken door de Kinderopvang Academie.

De tweede toets is gericht op aangeleerde vaardigheden. Hiervoor levert de deelnemer een leerverslag in waarin verslag wordt gedaan van de leerdoelen, hoe hieraan is gewerkt en wat de resultaten zijn. Dit leerverslag wordt voorzien van een videocompilatie waarbij ten minste tien verschillende coaching momenten in beeld zijn gebracht. Deze beelden zijn onderdeel geweest van het beeldcoachen/VIB. Uitleg bij de beelden wordt gegeven in het leerverslag.

Het leerverslag en de videocompilatie worden nagekeken en beoordeeld door een ervaren trainer verbonden aan de Kinderopvang Academie. Het leerverslag en de videocompilatie worden geüpload in online de leeromgeving Babyspecialist TV.

Lees meer Sluiten
Collegedag: 26 juni 2020

Op 26 juni vinden de colleges plaats. Tijdens deze dag gaan Annemiek Waage en Els van der Luit in op de ontwikkeling van baby’s. Je krijgt antwoord op de volgende vragen. Hoe communiceren baby’s? Wat is de taalontwikkeling tijdens het eerste jaar en hoe kun je de (non)verbale signalen van baby’s signaleren en daar adequaat op reageren? Hoe kun je de interactie tussen baby’s stimuleren? En wat zijn goede activiteiten voor baby’s? Lees meer over de collegedag op 26 juni.

Certificaat
Na het afronden van de e-learnings, het voldoende scoren op de toetsen en deelname aan de collegedag krijgt de deelnemer een Babyspecialist certificaat toegestuurd die voldoet aan de eisen van het FCB. De leergang dient uiterlijk 30 oktober 2020 te zijn afgerond.

Programma onder voorbehoud van wijzigingen.

Collegedag 26 juni 2020 | Van der Valk Utrecht. Kijk hier voor meer informatie over de opbouw van de Leergang Babyspecialist. De collegedag wordt door deelnemers van de leergang beoordeeld met een 8,2.

‘Goede sprekers, interessante nuttige info, goed bruikbaar op werkvloer’.
‘Leuke en enthousiaste sprekers en erg interessant en inspirerend’.
‘Veel concrete informatie, duidelijke praktijk voorbeelden’.

09.00
Ontvangst
09.30
09.45
Lees meer Sluiten
De ontwikkeling van het babybrein

Onderwijskundig pedagoog Els van der Luit gaat dieper in op de sociaal-emotionele en cognitieve ontwikkeling van baby’s.
Els van der Luit, onderwijskundig pedagoog

10.45
Ochtendpauze
09.45
Lees meer Sluiten
Babytaal: hoe communiceren baby’s?

Wat is de taalontwikkeling tijdens het eerste jaar en hoe kun je de (non)verbale signalen van baby’s signaleren en daar adequaat op reageren?
Els van der Luit, onderwijskundig pedagoog

12.15
Lunchpauze
13.00
Lees meer Sluiten
Motorische ontwikkeling van baby’s en ergonomie

Hoe kun je werken op een manier die goed is voor je eigen lijf en tegelijkertijd de motoriek van kinderen stimuleert?
Annemiek Waage, pedagoog

14.00
Lees meer Sluiten
De pedagogische interactievaardigheden

In dit college gaat pedagoog Annemiek Waage dieper in op de pedagogische interactievaardigheden, sensitieve responsiviteit en het ondersteunen van interacties. Hoe kun je sensitief en adequaat reageren tijdens verzorgingsmomenten? En hoe kun je de interactie tussen baby’s stimuleren?
Annemiek Waage, pedagoog

15.00
Middagpauze
15.30
Lees meer Sluiten
Spel- en ontwikkelingsmateriaal voor baby’s

Wat zijn passende speel- en ontwikkelingsmaterialen en hoe bied je die aan? Wat zijn goede activiteiten voor baby’s?
Annemiek Waage, pedagoog

16.25
Einde van de dag

Programma onder voorbehoud van wijzigingen.

Op de collegedag spreken twee hoog beoordeelde sprekers van KinderopvangTotaal congressen.

Datum en locatie
Vrijdag 26 juni 2020

Winthontlaan 4
3526 KV Utrecht (routebeschrijving)

Let op
Voor deze leergang dien je minimaal een MBO 3 diploma te hebben.

Tarief
€ 495,- per persoon btw vrij**

*Niet geldig in combinatie met andere kortingen en/of acties van (onderdelen van) BSL en niet geldig voor niet-primaire doelgroep of voor commerciële partijen (leveranciers van diensten en producten aan de kinderopvangsector).

**Behoor je tot de niet-primaire doelgroep, dan rekenen wij de prijs van € 599,- p.p. (excl. btw) als deelnameprijs. Je aanmelding wordt beoordeeld door de organisatie. Wanneer je behoort tot de niet-primaire doelgroep, behouden wij ons het recht om contact op te nemen om je aanmelding te bespreken. Dit is ook van toepassing op eventuele plaatsvervangers. Twijfel je of je tot de primaire doelgroep behoort, mail dan gerust naar yefke.patiwael@bsl.nl.

Goedgekeurd door de cao-partijen kinderopvang
Deze scholing voldoet aan de kwaliteitseisen van de Wet IKK en is goedgekeurd door de cao-partijen kinderopvang als training babyspecialist. Met de gecertificeerde Leergang Babyspecialist vergroot je kennis en vaardigheden vaardigheden op gebied van de babyopvang.

CEDEO erkend
Met dit klanttevredenheidsoordeel is de kwaliteit van onze congressen en masterclasses ruimschoots gewaarborgd. Cedeo is een onafhankelijke intermediair die opleidingsinstituten toetst. Lees meer over de CEDEO erkenning.

Btw-vrij door CRKBO
Springer Media B.V., waarvan Bohn Stafleu van Loghum onderdeel uitmaakt, is als instelling geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Door deze CRKBO registratie mogen wij onze congressen btw-vrij aanbieden. Lees meer over de CRKBO registratie.

Voor wie? (primaire doelgroep)
Pedagogisch medewerkers, pedagogisch coaches, docenten mbo, gastouders die baby’s opvangen en overige geïnteresseerden.

De complete studiebelasting is 28 uur per deelnemer, exclusief de coaching. Voor de opzet van de gehele Leergang Babyspecialist, zie tabblad ‘Opbouw leergang’. De leergang start met de collegedag op 26 juni en dient te zijn afgerond op 30 oktober 2020.

Aanmelden
Schrijf je gemakkelijk in via de inschrijfbutton rechtsboven.

Contact
Voor vragen met betrekking tot inschrijven is onze klantenservice bereikbaar op het telefoonnummer 030 – 638 3638 of per e-mail via aanmelder@bsl.nl

Klantenservice (inschrijving / aanmelding)
T: (030) – 638 3638
E: aanmelder@bsl.nl

 

Congres ontwikkelaar (inhoudelijke vragen)
Yefke Patiwael
M: 06 – 22 70 62 53
E: yefke.patiwael@bsl.nl

 

                                Eventcoördinator (logistieke vragen)
Joanne Bijleveld
T: 030 – 638 37 11
M: 06 – 12 96 47 98
E: joanne.bijleveld@bsl.nl

 

Sales (sponsormogelijkheden)
Iris ter Velde
T: 010 – 7421021
E: iris@crossmedianederland.com

Annuleren
Uw inschrijving is alleen schriftelijk te annuleren. Annuleert u tot vier weken voor aanvang van het event, dan brengen wij € 50,00 p.p. aan administratiekosten in rekening. Bij een meerdaagse masterclass of congressen met een deelnameprijs vanaf € 950,00 p.p. bedragen de administratiekosten € 250,00 p.p. Bij een masterclass of congres met een deelnameprijs van minder dan € 125,00 p.p. bedragen de administratiekosten € 35,00 p.p.. Meldt u zich binnen vier weken voor aanvang af? Dan zijn we helaas genoodzaakt het volledige inschrijfbedrag te berekenen.