Leergang Babyspecialist

Met online lesmateriaal en live event

Vanaf 1 januari 2019 moeten kinderopvangorganisaties aan de slag met het bijscholen van pedagogisch medewerkers op babygroepen (0-1 jaar). Dit is één van de eisen uit de Wet IKK (Wet Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang). Iedere kinderopvangorganisatie met babygroepen of verticale groepen moeten over 5 jaar verplicht babyspecialisten in dienst hebben.

Versterken van de kwaliteit van de babyopvang
Na het volgen van de Leergang Babyspecialist, inclusief e-learningmodules, heb je voldoende kennis en handvatten in huis en voldoe je aan de eisen voor het certificaat babyspecialist.

Er wordt o.a. ingegaan op: vakkennis, vaardigheden, competenties en je hoort de nieuwste inzichten op het gebied van ontwikkeling van kinderen in de leeftijd van 0-1 jaar.

Je leert onder meer:

  • Hoe het babybrein zich ontwikkelt
  • Het signaleren en adequaat reageren op non-verbale signalen van baby’s
  • Het stimuleren van interactie tussen baby’s
  • Over de fysieke en motorische ontwikkeling van baby’s
  • Welke passende speel- en ontwikkelingsmaterialen en activiteiten er voor baby’s zijn

FCB goedgekeurd
Deze scholing voldoet aan de kwaliteitseisen van de Wet IKK en is goedgekeurd door FCB. Met de gecertificeerde Leergang Babyspecialist vergroot je kennis en vaardigheden op het gebied van de omgang en ontwikkeling van baby’s.

Inschrijven
Het programma komt binnenkort online. Wil je bericht ontvangen zodra de inschrijving open gaat? Vul dan het interesseformulier in.