Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Celstraf geëist tegen gastouder na doodschudden baby

Frida Noordzij
Tegen de 30-jarige gastouder uit Assen is zes jaar cel geëist omdat ze een baby zo hard door elkaar heeft geschud dat het kindje aan hersenletsel overleed.
feiten-zelfstandig-gastouderschap-ANP.jpg
De vrouw wordt aangeklaagd voor doodslag

De vrouw wordt aangeklaagd voor doodslag, zo werd dinsdag bekend gemaakt in de rechtbank in Assen. Op 5 oktober 2016 zou de gastouder de baby door elkaar hebben geschud, nadat ze niet in staat bleek het kindje te troosten. De baby werd de volgende dag hersendood verklaard.

Slachtofferverklaring

Beide ouders namen dinsdagmiddag in de rechtszaal het woord om een slachtofferverklaring uit te spreken, meldt de Asser Courant. Daarin gaf de moeder aan hoe erg ze het de gastouder kwalijk nam dat zij bijna twee weken lang heeft gezwegen over dat ze Roos door elkaar had geschud op de ochtend van 5 oktober. De gastouder verklaarde in de rechtszaal dat ze radeloos was, omdat de baby drie kwartier lang huilde en zich door haar niet liet troosten.

Eerder incident

Omdat volgens de patholoog een deel van de baby haar botbreuken en hersenletsel al een paar weken voor haar dood moeten zijn veroorzaakt, gaan de ouders er vanuit dat er een eerder incident is geweest. ‘Volgens ons vertel je nog steeds niet de hele waarheid’, zeiden ze tegen de gastouder. 

Uitspraak

De verdachte heeft volgens de officier van justitie een weerloos kind van het leven beroofd, meldt NU.nl. De vrouw stapte op 18 oktober 2016 naar de politie en zit sindsdien in voorlopige hechtenis. De uitspraak zal 1 augustus plaatsvinden.

In februari 2017 werd er een gastouder vrijgesproken van doodslag. Eind januari eiste de officier van justitie nog 7 jaar cel tegen Cora O., maar de ouders van de baby legden de oorzaak bij de inenting. Zij geloofden hun gastouder. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.