Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Brand rond jaarwisseling bij kinderopvanglocaties

Frida Noordzij
Rond de jaarwisseling kwamen in het hele land incidenten voor. Ook enkele kinderopvanglocaties werden niet gespaard. In Veenendaal ging een busje in vlammen op en in Oegstgeest werd de opslag van een kinderopvanglocatie verwoest door brand.
Foto: ANP

De brand in Oegstgeest werd op oudjaarsavond om 19.20 uur ontdekt en gemeld aan de brandweer, meldt het lokale nieuwsmedium unity.nu. Het ging om de schuur met speeltoestellen op het terrein van kinderdagverblijf PIKO. Er was behoorlijk wat inzet van de brandweerlieden nodig om het vuur te blussen. Volgens de verslaggever zijn alle speeltoestellen in de schuur verbrand.

Busje

Ook in Veenendaal was het raak, een dag eerder. Daar meldt de lokale krant dat zaterdagavond 30 december een busje van een kinderopvang in vlammen opging. Rond 23.30 uur ontdekte een passant de brand en meldde dit via 112. De brand was al ver gevorderd, waardoor de brandweer niet kon voorkomen dat het busje volledig door het vuur werd verwoest.


Grote kans dat jullie veel aandacht geven aan brandveiligheid. Toch is het niet gek om zo nu en dan de kennis even op te frissen. Mooi begin van het nieuwe jaar? De brandweer heeft een checklist opgesteld, speciaal voor plekken waar binnen wordt gespeeld. Ga naar de checklist


 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.