Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Branche wil rondetafelgesprek met Tweede Kamerleden

Marianne Velsink
Zes stakeholders in de kinderopvang: de brancheorganisaties, BOinK, FNV, Sociaal Werk Nederland en Voor Werkende Ouders hebben een rondetafelgesprek aangevraagd met leden van de Tweede Kamer. Dit gesprek zou dit voorjaar plaats moeten vinden.
ANP

Volgens de organisaties zijn er zoveel ontwikkelingen gaande in de kinderopvangsector dat het van belang is dat Kamerleden goed geïnformeerd zijn over alle dossiers. De bedoeling is dat de partijen aan tafel gaan met de lezen van de Commissie Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Hoogwaardige kinderopvang

‘Juist omdat er zoveel op stapel staat is het van groot belang dat in alle openheid de visies op tafel komen en de levende vragen over en weer kunnen worden gesteld’, aldus de partijen in de brief. Zij vervolgen: ‘Het gaat in onze sector over iets heel belangrijks: de zorg voor kinderen. We willen een sector die kwalitatief hoogwaardige, stabiele en veilige opvang voor kinderen biedt. En we willen voorkomen dat wachtlijsten in de opvang een rem zetten op arbeidsparticipatie of studie van ouders en de ontwikkeling van kinderen.’

Bkr voor baby’s

Onderwerpen die tijdens zo’n rondetafelgesprek op de agenda moeten staan zijn het vaste gezichtencriterium, het Personenregister, de wens voor een peutervoorziening en de nieuwe bkr oor baby’s. Vooral dit laatste houdt de gemoederen op alle fronten flink bezig.

Download de brief onderaan dit bericht op de website van de BMK


Op donderdag 12 april vond voor het eerst onder dit nieuwe kabinet en met staatssecretaris Tamara van Ark een Kamercommissie-vergadering over de kinderopvang plaats. Wat werd er besproken? Lees meer in dit verslag


 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.