Home 2019

Laatste blogs

Blog Jolanda Rikers – Zo vroeg mogelijk

Deze week nam ik deel aan een interessante masterclass Top VVE georganiseerd door VINCI. Vinci is een netwerk van experts  vanuit de Brede school Academie, Sardes en Oberon.

Interactievaardigheden

Blog Romy de Moor – Sensitieve re-wat?

Sam heeft vandaag niet zo’n zin om te komen Romy, zegt zijn moeder  wanneer ze hem komt brengen. Oh wat jammer Sam, kunnen we er misschien voor zorgen dat je wel zin hebt in vandaag door samen te bedenken wat we allemaal kunnen doen?

Blog Jolanda Rikers – Groot groter grootst

Gisteren werd ik verrast door weer een aanstaande megafusie in de kinderopvang. De twee grootste kinderopvangorganisaties worden samen de grootste van Nederland. Naast deze organisaties zijn nog veel meer organisaties op het overnamepad.

Blog Jolanda Rikers – Robots in de kinderopvang

Vorige week nam ik deel aan een masterclass Strategie bij Nijenrode. Tja als je vindt dat je medewerkers aan permanente educatie moeten doen, moet je er ook zelf aan geloven.

Interactievaardigheden

Blog Romy de Moor – Zelf doen!

Wij doen met zijn allen ons uiterste best om elk kind zoveel mogelijk ruimte te geven om de dingen zelf te doen en te ontdekken. Wanneer het bijvoorbeeld tijd is om de kinderen te verschonen, zal ieder een kind dat dit wil de kans geven om zelf de knoop los te maken en te plassen op de wc.

Pedagogiek

Blog Sanne Bosmans – Coachplan; een doel of middel voor pedagogische groei.

Het coachplan. Het is een dingetje. Tenminste dat merk ik om mij heen. Jij als pedagogisch coach weet dat je dit moet gaan maken, maar je komt er niet aan toe. Het beland onder aan de stapel van je to do lijst. Het lijkt een doel op zich te worden.  Maar bereiken we daar wel mee wat we willen bereiken?

Financiën en bedrijfsvoering

Blog Jolanda Rikers – Verkiezingen

Traditiegetrouw vul ik altijd een kieswijzer in voordat ik mijn mening opmaak op welke partij ik ga stemmen. Volgende week is het weer zover. Ik kan dan helaas niet zelf gaan stemmen, omdat ik voor een masterclass over strategie in Breukelen zit. Dus ik moet erop vertrouwen dat mijn echtgenoot mijn gewenste stem gaat uitbrengen. Maar welke stem wens ik dan?

Groene kinderopvang

Blog Chantal Overgaauw – 7 tips om kinderen bij de moestuin te betrekken

Het management is om en ook de medewerkers heb je kunnen overtuigen van de meerwaarde van een moestuin. Nu nog degenen voor wie je het allemaal doet: de kinderen. Hoe maak je hen enthousiast voor de moestuin? Ik geef je 7 tips.

Blog Nathalie Camacho – 3 tips om waardevol te coachen

Ik zie heel duidelijk het parallel van wat baby’s nodig hebben om zich optimaal te ontwikkelen. Dit heeft een coachee namelijk ook nodig om zich optimaal te ontwikkelen. Deze randvoorwaarden schep jij als coach. In deze blog geef ik 3 tips vanuit het perspectief van de baby om waardevol te coachen.

Spelen en speelgoed

Blog Jacqueline Butti – Ik verveeeeel muh…

Elke keer dat een kind dat tegen me zegt met een blik van “Los jij dat eens op” voel ik me aangesproken om daar meteen iets aan te doen..nog steeds. Ik moet er immers voor zorgen dat de kinderen het naar hun zin hebben en van leuk naar superleuk hoppen!