Home 2019

Laatste blogs

Pedagogiek

Vlog Kris en Chris – Als je je werkgevers vraagt te mogen vloggen

Kris en Chris werken als pm’er en locatiehoofd bij Kinderopvang KaKa in Tiel. Samen volgen ze de opleiding tot Pedagogisch Coach en willen dit graag delen met hun collega’s in de kinderopvang. Dit doen ze op hun eigen humoristische, positieve en vrolijke wijze. Vlog 7: de meiden vertellen over hoe hun werkgever reageerde op het nieuws dat zij willen vloggen.
Pedagogiek

Blog Carola Winter – Nog meer kansen

Naast de titel, een communicatiepakket en een opleidingsbudget heb ik een reportage gewonnen voor het vakblad Kinderopvang, waarbij ik figureer als covermodel. Bij de bekendmaking van de genomineerden stond ik al met mijn bruine krullen op de voorpagina van het blad. En nu wederom in het juli/augustus nummer, maar dan met een mooi artikel door Frida Noordzij.
Pedagogiek

Blog Jolanda Rikers – Energiebril

Vandaag hebben we in het kader van onze Talentacademie (zie eerdere blog) enkele bijeenkomsten gehad. Allereerst met de lokale ROC’s. We hadden namelijk het idee opgevat dat het fantastisch zou zijn als zij de Leuvense methode zouden incorporeren in de opleiding tot pedagogisch werk, wij straks medewerkers krijgen die al door de juiste bril naar kinderen kijken.
Pedagogiek

Vlog Kris en Chris – Kennismaking op de locaties

Kris en Chris werken als pm’er en locatiehoofd bij Kinderopvang KaKa in Tiel. Samen volgen ze de opleiding tot Pedagogisch Coach en willen dit graag delen met hun collega’s in de kinderopvang. Dit doen ze op hun eigen humoristische, positieve en vrolijke wijze. Vlog 5: de pedagogisch coaches in opleiding doen een kennismakingsronde langs de locaties van KaKa.
Pedagogiek

Blog Carola Winter – Openingsevent Week van het Jonge Kind (6)

Nu was ik heel enthousiast begonnen aan dat bloggen, maar daar is nu eigenlijk al de klad in gekomen. Dus dat wil ik even herstellen voor ik lekker op vakantie ga. Ik ging vrij rap van start, maar inmiddels heb ik jullie verder niet laten weten hoe ik nu tot Pedagogisch Professional van het Jaar ben gekozen.
Ontwikkeling van kinderen

Blog Jacqueline Butti – Soms is het zo simpel…..

Door ruimtegebrek belandden tijdelijk een flinke stapel sport-matten in een groepsruimte op onze bso. Vierkante matten die als een puzzel in elkaar gelegd kunnen worden. Handig als judomatje, waar ze dan ook voor gebruikt worden. Een paar kinderen vervelen zich een beetje en zo komen ze op het idee om te vragen of ze de matten mogen gebruiken.
Pedagogiek

Vlog Kris en Chris – De kwaliteitsboom

Kris en Chris werken als pm’er en locatiehoofd bij Kinderopvang Kaka in Tiel. Samen volgen ze de opleiding tot Pedagogisch Coach en willen dit graag delen met hun collega’s in de kinderopvang. Dit doen ze op hun eigen humoristische, positieve en vrolijke wijze. Vlog 4: de kwaliteitsboom en de vier pedagogische basisdoelen van Marianne Riksen Walraven.
Pedagogiek

Blog Jolanda Rikers – Microhabits

Afgelopen weekend stond er een mooi artikel in het NRC over het af- en aanleren van respectievelijk slechte en goede gewoontes: zo simpel dat het bijna te mooi lijkt om waar te zijn. Ik geef je enkele tips!
Permanente educatie en opleidingen

Vlog Kris en Chris – Even voorstellen!

Kris en Chris werken als pm’er en locatiehoofd bij Kinderopvang Kaka in Tiel. Samen volgen ze de opleiding tot Pedagogisch Coach en willen dit graag delen met hun collega’s in de kinderopvang. Dit doen ze op hun eigen humoristische, positieve en vrolijke wijze. Vlog 3: inhaalles in Bunschoten en hoe stel je je voor?
Permanente educatie en opleidingen

Vlog Kris en Chris – De inflexibele pm’er

Kris en Chris werken als pm’er en locatiehoofd bij Kinderopvang Kaka in Tiel. Samen volgen ze de opleiding tot Pedagogisch Coach en willen dit graag delen met hun collega’s in de kinderopvang. Dit doen ze op hun eigen humoristische, positieve en vrolijke wijze. Deel 2: de inflexibele pm'er.