Home 2019

Laatste blogs

Pedagogiek

Blog Jacqueline Butti – Gelukkig nieuw (school)jaar!

Kinderen in het zuiden gaan deze week weer naar school. Ook de dynamiek van de bso-groep als geheel gaat weer starten. Hoe waren de rollen verdeeld voor de vakantie en hoe wordt dat nu?
Ontwikkeling van kinderen

Blog Rebecca Beck – Waarom inzetten op bewegen?

Mijn kinderen vinden het heerlijk om actief te zijn. En het liefst in de buitenlucht. Als ik aankondig dat we naar buiten gaan, hebben ze binnen no time hun schoentjes aan en gaan we gewapend met een bal, step, fiets of met niets op pad.

Blog Jolanda Rikers – In drukke tijden verbouwen

Het werd tijd om onze ‘oudere’ locaties een facelift te geven. Het achterliggende idee van onze architect was om een ‘park-gevoel’ binnen te creëren. In de ontwerpen staat onder meer natuurbehang centraal.
Pedagogiek

Blog Carola Winter – Studiereis naar Zweden

Naast het mooie beeldje dat ik heb mogen ontvangen heeft Werkend Leren nóg iets aan de prijs toegevoegd. Ik heb een Opleidingscheque in ontvangst mogen nemen. Een interessante aanvulling op mijn prijs, want ik vind het leuk om verder te kijken en nieuwe informatie te vergaren. Ik ben meteen een kijkje op hun site gaan nemen om een beetje te oriënteren.
Groene kinderopvang

Blog Carola Winter – Pelosa geeft een Quebble-cheque

In alle prijzen die ik heb gewonnen als Pedagogisch Professional van 2019 heeft Quebble een communicatiepakket beschikbaar gesteld. Quebble verbindt onderwijs en kinderopvang. Binnen Kibeo/Wiedewei zijn we ver in onze digitale ondersteuning van de werkvloer.
Groene kinderopvang

Blog Carola Winter – Interview in Kinderopvang

Ik hou ervan om het vakblad Kinderopvang te lezen, maar als ‘ie niet op mijn pad komt, dan heb ik er ook geen erg in. Wel in de digitale versie, die komt op de mail voorbij! Maar ik houd van het papier. Nu krijg ik ‘m thuis! Goed geregeld. Want in de reeks met prijzen zat dus ook een jaarabonnement op Kinderopvang. Er staan altijd leuke en interessante onderwerpen in en zo blijf je actueel.
Zorgenkinderen

Blog Alie de Hek – Elk kind zijn gebruiksaanwijzing

Een kind speelt met de kassa: ‘Ik heb geen twee muntjes, ik heb geen twee muntjes, ik heb geen twee muntjes.’Het was niet eens echt aan mij gericht maar op een gegeven moment dringt die mantra toch mijn hoofd in. Vooral dat huilerige toontje.
VVE en taalachterstanden

Blog Alie de Hek – Smeltmoment

Afgelopen woensdag krijg ik van een Bookcross-vriendin een boekje met kinderliedjes over dieren mee. Nou ja, eigenlijk eigen het me een beetje toe.
Spelen en speelgoed

Blog Alie de Hek – Muziek

Muziek. Zo leuk, muziek. Ik ben zelf zo a-muzikaal als de pieten en zing als een schorre kraai maar ik hou wel heel veel van muziek.
Financiën en bedrijfsvoering

Blog Jolanda Rikers – Hoe voorkom je een burn-out?

Van de week had ik een mooi artikel gelezen over burn-out, waarbij werd aangegeven dat het niet alleen de schuld is van de werkgever. Ook werknemers hebben een rol: zij moeten zelf hun privéleven aanpassen om niet opgebrand te raken.