Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

BKK kan weer twee jaar vooruit

Marianne Velsink
Bureau Kwaliteit Kinderopvang kan in 2018 en 2019 doorgaan met de lopende activiteiten om de kinderopvangbranche te professionaliseren. Hiermee heeft het ministerie van Sociale Zaken ingestemd. Dit meldt BKK op de website.
Foto: iStock

De organisatie noemt dit ‘goed nieuws’. De focus ligt op drie thema’s: het Pedagogisch curriculum, zelfevaluatie door houders en wetenschap en praktijk. Hierbij richt BKK zich op verschillende doelgroepen: pedagogisch medewerkers, houders van kinderopvangorganisaties, stafmedewerkers, stakeholders, academici en opleiders.

Afgelopen jaren

Het programma van BKK loopt door tot en met eind 2017. De thema’s van de afgelopen jaren gingen onder andere over de doorontwikkeling van het Pedagogisch kader, de totstandkoming van een landelijk pedagogisch curriculum, het ontwikkelen van instrumenten voor zelfevaluatie en het monitoren van de trainingen Taal- en Interactievaardigheden. Tussen 2009 en 2012 begeleidde BKK de kwaliteitsimpuls in de kinderopvangDit leidde tot veel bijscholingstrajecten voor pedagogisch medewerkers in de kinderopvang . Ook stimuleerde BKK meer samenwerking tussen het werkveld en beroepsopleidingen.

Activiteiten 2018

Welke concrete activiteiten er in 2018 plaats gaan vinden, is nog niet bekend. BKK verstuurt begin december een nieuwsbrief met meer informatie.


BKK gaf dit jar het Pedagogisch curriculum uit. Wat is dit precies? BKK-directeur Betsy van de Grift legde dit uit in een filmpje. Lees meer


 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.