Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Bink start interne beroepsopleiding voor pm’ers

Marianne Velsink
Kinderopvangorganisatie Bink gaat samen met ROC Midden Nederland gespecialiseerd pedagogisch medewerkers opleiden op niveau 4. Deze week gingen 21 nieuwe en al bestaande collega’s van Bink van start in de opleidingsklas.

De opleiding duurt drie jaar. Docenten van het ROC en van Bink gaan de studenten lesgeven. Eén dag per week volgen de studenten de opleiding, de overige drie of vier dagen werken ze op één van de vestigingen van Bink. Werkbegeleiders en praktijkopleiders begeleiden de studenten. Naast de algemene onderdelen van de PW-opleiding op niveau 4, krijgen de studenten ook les in het pedagogisch beleid van Bink. Tijdens de opleiding, maar ook daarna kunnen de studenten aan de slag op een kinderdagverblijf of bso van Bink.

Gordon

Monique Wittebol, algemeen directeur van Bink: ‘Het mooie aan deze Bink-opleiding is dat we collega’s in drie jaar tijd niet alleen opleiden tot gespecialiseerd pedagogisch medewerker, maar dat we ze ook uitzicht bieden op een baan na de opleiding bij Bink. Studenten krijgen een opleiding op maat die volledig aansluit op het pedagogisch beleid en de kwaliteit die Bink voor staat. Na afronding van de studie hebben de studenten niet alleen een officieel erkend diploma, maar ook aanvullende certificaten van de modules die Bink extra biedt. Bijvoorbeeld training op het gebied van communicatie met kinderen volgens de Gordonmethode en kinder-EHBO. Voor Bink zelf is dit natuurlijk een heel goede manier om verzekerd te zijn van hoog gekwalificeerd personeel. Win-win!’


Bink is niet de enige kinderopvangorganisatie die investeert in een eigen opleiding. In de regio Den Haag werken SWK-Kinderopvang en Stichting Buurtwerk samen met ROC Mondriaan om pm’ers op te leiden tot Gespecialiseerd pedagogisch medewerker en Sociaal-cultureel werker. Lees meer over dit initiatief


 

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.