Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘Amsterdam negeert sluitingsadvies crèches’

Marianne Velsink
Estro

De gemeente Amsterdam legt het advies van de plaatselijke GGD om acht vestigingen van crèches te sluiten naast zich neer. Dat melden het televisieprogramma Nieuwsuur en het radioprogramma Argos na gezamenlijk onderzoek.

Volgens de GGD voldoen de vestigingen niet aan de eisen over het aantal beroepskrachten per groep en wordt er met kinderen geschoven om de wettelijke normen te halen. Het gaat om vijf Amsterdamse locaties van Estro, dat is het grootste kinderopvangbedrijf in Nederland.

Opnieuw inspecteren
Omdat Estro eind vorig jaar 16 kinderopvangbedrijven in het hele land overnam, besloot de Amsterdamse GGD om de 70 betrokken vestigingen in Amsterdam allemaal opnieuw te inspecteren. In acht gevallen kwam de GGD tot het oordeel dat de vestigingen niet langer open kunnen blijven.

Niet zwaar genoeg
De gemeente Amsterdam neemt het advies niet over, omdat de kritiekpunten van de GGD niet zwaar genoeg zouden zijn om de vestigingen te sluiten. Estro krijgt 3 maanden de tijd om te werken aan de gebreken die zijn geconstateerd door de GGD.

Bron: ANP
Foto: Stock.xchng

1 REACTIE

  1. Het kost misschien geld, maar het gaat wel om de veiligheid van kinderen. Ik werk zelf al jaren in de kinderopvang als pedagogisch medewerker en ben nu mijn eigen kinderdagverblijf aan het opzetten. Controle is niet leuk maar wel goed, want bij alle kinderdagverblijven waar ik heb gewerkt kwam het regelmatig voor dat er te weinig medewerkers op de groep aanwezig waren. Van mij mogen gemeentes best wat meer ingrijpen bij het overtreden van belangrijke regels.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.