Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Alleen VOG-kinderopvang nog geldig voor personenregister

Frida Noordzij
Iedereen die werkzaam is in de kinderopvang met een Verklaring Omtrent Gedrag met profiel 60 (onderwijs), 40 (vakantiegezinnen en adoptie) en 45 (gezondheidszorg en welzijn van mens en dier) moet binnenkort een nieuwe VOG aanvragen. Deze profielen zijn per 1 juli 2018 niet langer geschikt voor inschrijving in het personenregister.
Foto: iStock

Dat maakt de Rijksoverheid bekend. Waar het tot nu toe nog mogelijk was om met een bovengenoemd VOG-profiel in het personenregister opgenomen te worden, is dan vanaf 1 juli niet meer mogelijk. Een ongeldige VOG betekent dat inschrijving (niet langer) mogelijk is, en daarmee het werken in de kinderopvang ook niet.

Verandering

Als reden noemt de Rijksoverheid op haar website de verandering van de weging bij deze profielen, ten opzichte van de weging bij een functie voor de kinderopvang. Zo kan een aanvrager in sommige gevallen wel in aanmerking komen voor bijvoorbeeld een VOG voor onderwijs, maar niet voor een VOG voor de kinderopvang.

Klik hier voor het aanvraagformulier VOG-kinderopvang >>

 

 

2 REACTIES

  1. Ook ik ben het spoor bijster , hebben we in 2013 iedereen weer op kosten gejaagd vanwege continue screening en dan gaan we het nog een keer doen . Slechte zaak en weer een gevoel dat gastouderopvang zachtjes aan de nek wordt omgedraaid.

  2. Lees alle reacties
  3. Tja. Wat moet je dan doen als je al wel met profiel 60 en/of 40 en/of 45 bent ingeschreven in het personenregister? Of worden die VOG nu al geweigerd? Als dat niet zo is en er zijn nu al VOG’s met 60 en/of 40 en/of 45 opgenomen in het Personenregister, zijn die dan wel geschikt?

    De overheid weet toch precies wie dat zijn en waar deze personen werken? Wordt daar dan een ambtshalve check gedaan of deze personen voldoen aan de screeningseisen van profiel 84 en 86? Of moeten deze mensen zelf voor 1 juli a.s. ook een nieuwe VOG aanvragen? Ik ben het spoor bijster.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.