Alleen VOG-kinderopvang nog geldig voor personenregister

Iedereen die werkzaam is in de kinderopvang met een Verklaring Omtrent Gedrag met profiel 60 (onderwijs), 40 (vakantiegezinnen en adoptie) en 45 (gezondheidszorg en welzijn van mens en dier) moet binnenkort een nieuwe VOG aanvragen. Deze profielen zijn per 1 juli 2018 niet langer geschikt voor inschrijving in het personenregister.
Foto: iStock

Dat maakt de Rijksoverheid bekend. Waar het tot nu toe nog mogelijk was om met een bovengenoemd VOG-profiel in het personenregister opgenomen te worden, is dan vanaf 1 juli niet meer mogelijk. Een ongeldige VOG betekent dat inschrijving (niet langer) mogelijk is, en daarmee het werken in de kinderopvang ook niet.

Verandering

Als reden noemt de Rijksoverheid op haar website de verandering van de weging bij deze profielen, ten opzichte van de weging bij een functie voor de kinderopvang. Zo kan een aanvrager in sommige gevallen wel in aanmerking komen voor bijvoorbeeld een VOG voor onderwijs, maar niet voor een VOG voor de kinderopvang.

Klik hier voor het aanvraagformulier VOG-kinderopvang >>

 

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.