Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Dierenpraatjes (taal)

Wat voor geluiden maken dieren? Hoe heten de dieren?
iStock

1 TOT 4 JAAR

Hoe praten dieren? Luister naar (video)geluiden van dolfijnen, walvissen, paarden, apen, vogels, enzovoort. Doe het na met elkaar. Een erg leuk uitstapje is op pad gaan met een vogelspotter, maar je kunt natuurlijk ook zelf in het park met de groep op een bankje heel stil luisteren naar alle geluiden: fluitende vogels, kwakende eenden, blaffende honden en kwakende kikkers.

4 TOT 8 JAAR

Exotische dieren zijn extra spannend en hebben mooie namen. Naar sommige dieren mag je alleen kijken en er over leren, maar die raak je niet aan. Bezoek een dierentuin, vogelpark of dierenwinkel. Kinderen leren dat dit geen schootdieren zijn. Oefen de bijzondere namen, van leguaan en kaketoe tot vogelspin en luiaard.

2 TOT 4 JAAR

Welke veer past bij welke vogel? Hang platen van een kip, eend, gans, zwaan, kanarie, struisvogel en pauw op een metalen achtergrond. Knip van karton veren in de juiste kleur en plak die op een magneet. De kinderen mogen de veer bij het juiste dier plakken. Het is natuurlijk ook leuk als je een paar echte vogelveren hebt uit het park en de kinderboerderij, die de kinderen kunnen bewonderen. Oefen de vogelnamen en hun veertjes. Kip, kippenveer, eend, eendenveer, gans, ganzenveer enzovoort.

Andere activiteiten

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.