Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Regiobijeenkomsten Permanente Educatie

Als pedagogisch medewerker werk je in een continu veranderende werkomgeving. Permanente Educatie moet jouw kennis actueel houden. Hiervoor is overheidssubsidie beschikbaar. In regiobijeenkomsten praten de brancheorganisatie je bij.
Permanente Educatie.jpg
Van kinderen wordt andere kennis en vaardigheden gevraagd dan pm'ers zelf vroeger hebben geleerd. - Foto: iStock

Er is zoveel meer kennis over de ontwikkeling van kinderen, het kinderbrein en 21ste eeuwse vaardigheden, dat pedagogisch medewerkers eigenlijk blijvend bijgeschoold moeten worden. Hierover zijn branchepartijen, managers, pedagogisch medewerkers, beroepsopleidingen en minister Asscher van Sociale Zaken het wel eens. Onder de noemer Permanente Educatie wordt binnenkort gestart met de pilot PEPP: het Permanente Educatieplatform voor Pedagogische Professionals. Brancheorganisaties Brancheorganisatie Kinderopvang en MOgroep zijn bezig om deze pilot te ontwikkelen. Het ministerie van Sociale Zaken heeft subsidie uitgetrokken voor dit project.

Vragen stellen

In een aantal bijeenkomsten willen Brancheorganisatie Kinderopvang en MOgroep werkgevers en andere betrokkenen bijpraten over dit project en wat het belang is van Permanente Educatie in de kinderopvang. De vijf bijeenkomsten vinden plaats op verschillende plekken in het land: Utrecht, Amsterdam, Drachten, Eindhoven en Rotterdam.  Tijdens de bijeenkomst wordt een demo van de website over het project getoond en er is gelegenheid voor het stellen van vragen aan leden van de Adviesgroep die al een jaar bezig zijn met de pilot.

De Commissie Kwaliteit van Bureau Kwaliteit Kinderopvang (BKK) pleitte al in 2014 voor permanente educatie, inzet van een coach en niet-groepsgebonden uren om de kwaliteit te verhogen. Lees meer

Talenten stimuleren

Pedagogisch medewerkers werken in een steeds veranderende werkomgeving. Er is steeds meer kindkennis, maar ook in het onderwijs en in het beroepsonderwijs staan de ontwikkelingen niet stil. Van kinderen wordt andere kennis en vaardigheden gevraagd dan pm’ers zelf vroeger hebben geleerd. Hoe stimuleren pm’ers de talenten van kinderen beter? Hoe zorgen  ze ervoor dat ze hun kennis op peil brengen en houden? En hoe worden startbekwame medewerkers, vakbekwame medewerkers?

Lees meer over de roadshows in de agenda van Brancheorganisatie Kinderopvang >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.