Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Overheid start experiment met meertalige kinderopvang

Het Ministerie van SZW start met een experiment waarbij meertalige kinderopvang aangeboden wordt. Deelnemers mogen maximaal vijftig procent van de openingstijd opvang in de Duitse, Engelse of Franse taal geven.
Tweetalige-dagopvang-fotolia.jpg
Deelnemers mogen maximaal vijftig procent van de openingstijd opvang in de Duitse, Engelse of Franse taal geven. - Foto: Fotolia

Dat meldt de Rijksoverheid.

Vanaf 1 juli tot en met 31 augustus kunnen kinderopvangcentra zich aanmelden via dit formulier. Er is plek voor maximaal vijftien kindcentra en vijf peuterspeelzalen. Als er zich meer geïnteresseerden melden zal er geselecteerd worden op basis van geografische spreiding, aangeboden taal op de opvang en volgorde van binnenkomst. Het experiment loopt over een periode van vier jaar en wordt begeleidt door een onderzoekscommissie.

Criteria

De algemene maatregel van bestuur (AMvB) en de ministeriële regeling die dit mogelijk maken, treden op 1 juli in werking. In de AMvB staan de criteria waaraan deelnemers moeten voldoen om mee te kunnen doen aan het experiment.

Frida Noordzij

Of registreer je om te kunnen reageren.