Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Oproep: Hanteren jullie een opendeurenbeleid?

Af en toe de deuren open tussen groepen, vergroot letterlijk de wereld van kinderen. Vooral dreumesen en peuters vinden het heerlijk de ruimtes buiten de groep te verkennen. Maar er zitten ook haken en ogen aan zo’n beleid.
oproepopendeurenbeleidANP.jpg
Vooral dreumesen en peuters vinden het heerlijk de ruimtes buiten de groep te verkennen. - Foto: ANP

Het is belangrijk dat je onderling goede afspraken maakt over wanneer je de deuren tussen groepsruimten open zet, wie er verantwoordelijk is voor wie, hoe je ouders informeert en je moet er alert op zijn dat het geen onoverzichtelijke chaos wordt op de locatie.

Voor een artikel over dit onderwerp in vaktijdschrift Kinderopvang zijn we op zoek naar kinderdagverblijven die goed over het opendeurenbeleid hebben nagedacht. Waarom doen jullie de deuren tussen groepen open? Hoe lang en voor welke kinderen? Hebben jullie hierover iets opgenomen in het pedagogisch plan? En welke afspraken hebben jullie hierover onderling én met ouders gemaakt?

Reageren

Heb je een bijzonder verhaal te vertellen of wil je graag met jouw verhaal over het opendeurenbeleid in tijdschrift Kinderopvang vertellen? Mail dan een reactie naar kinderopvang@bsl.nl of reageer hieronder.

Je kunt ook reageren op onze oproep op Facebook.

Frida Noordzij

Of registreer je om te kunnen reageren.