Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Zo was het voorleesontbijt 2017

Het Nationaal Voorleesontbijt leverde weer mooie momenten op. Bekende en minder bekende gasten kwamen de kinderen voorlezen uit het Prentenboek van het Jaar De kleine walvis, geschreven en geïllustreerd door Benji Davies. Hoe zag dat er uit? Bekijk dit vrolijke foto-overzicht!
1Voorleesontbijt2017.jpg
Prinses Laurentien leest voor aan kinderen van groep 1 en 2, uit het kinderboek De kleine walvis, tijdens het Nationale Voorleesontbijt in de nieuwe bibliotheek in Almere-Stad. - Foto: ANP Photo

Mag jullie foto van het voorleesontbijt niet ontbreken in dit overzicht? Mail de foto dan naar kinderopvang@bsl.nl o.v.v. Voorleesontbijt. Dan zetten wij de foto erbij!

Foto

 • Kathalijne Buitenweg, voorzitter BMK en nr. 2 op de lijst van Groen Links las voor bij 2 ooievaars in het statenkwartier in Den Haag, een locatie van 2Samen.

 • Alle peuters en de oudste kinderen van de 0-2 jarigen groepen van kinderopvang De Boerderij in Geesteren mochten in hun pyjama naar de opvang komen. Hoe leuk is dat? Dit jaar kwam Bert Lansink, de dierenarts, voorlezen. De kinderen zien hem af en toe wel eens bij boer Harry als er een kalfje geboren wordt. Maar als dierenarts Bert dan op de hooizolder komt voorlezen, is dat natuurlijk ook wel heel erg spannend en leuk…

 • De gehele maand januari staat lezen en voorlezen centraal binnen alle locaties van SKS Alles Kids, binnen het thema ‘Brrr, wat is het koud’ wordt geknutseld, gegymd, heel veel (voor)gelezen en op pad gegaan. Deze foto is gemaakt op kinderdagverblijf Cosykids in Spijkenisse waar wethouder Martijn Hamerslag kwam voorlezen.

 • De gehele maand januari staat lezen en voorlezen centraal binnen alle locaties van SKS Alles Kids, binnen het thema ‘Brrr, wat is het koud’ wordt geknutseld, gegymd, heel veel (voor)gelezen en op pad gegaan. Deze foto is gemaakt op kinderdagverblijf Polderpioniers in Albrandswaard waar wethouder maret Rombaut kwam voorlezen.

 • De gehele maand januari staat lezen en voorlezen centraal binnen alle locaties van SKS Alles Kids, binnen het thema ‘Brrr, wat is het koud’ wordt geknutseld, gegymd, heel veel (voor)gelezen en op pad gegaan. Deze foto is gemaakt op kinderdagverblijf Waterwiebels in Spijkenisse waar wethouder jan Willem Mijnans kwam voorlezen.

 • De gehele maand januari staat lezen en voorlezen centraal binnen alle locaties van SKS Alles Kids, binnen het thema ‘Brrr, wat is het koud’ wordt geknutseld, gegymd, heel veel (voor)gelezen en op pad gegaan. Deze foto is gemaakt op kinderdagverblijf Woeste Willem in Spijkenisse waar Dirk van der Schaaf kwam voorlezen.

 • Bij kinderdagverblijf Fun4Kids Schagen en Heerhugowaard kwam een echte schipper de peuters voorlezen!

 • De kinderen van kinderdagverblijf Schatgraver van Triodus in Den Haag Ypenburg werden tijdens het voorleesontbijt blij verrast door Bobbie, welbekend van Ernst, Bobbie & de rest.Bobbie heeft zeer geanimeerd en met grote gebaren het mooie verhaal van De Kleine Walvis voorgelezen!

 • Rector Magnificus Han van Krieken van de Radboud Universiteit opende vanochtend de Nationale Voorleesdagen bij Kinderopvang Heyendael.

 • Het was een gezellige ochtend bij kinderopvang ZieZaZo uit de Meern.

 • Voorleesfeest bij Mama Mia Kinderopvang in Bunnik. Onze burgemeester, Hans Martijn Ostendorp, leest voor uit 'De Kleine Walvis'.

 • Hierbij onze foto op kinderdagverblijf de Dobbelsteen van SKA Kinderopvang. Bekende Amersfoortse boekenschrijfster Betty Sluyzer kwam bij ons voorlezen.

 • Directeur van Skid Kinderopvang, Sandra de Boer, leest voor op een van de kinderdagverblijflocaties, namelijk KDV Kiekgat in Vries.

 • Bij SKSG in Groningen en de regio zijn we volop bezig met de Nationale Voorleesdagen. Zo kwam Lenie 't Hart voorlezen bij SKSG Bruintje Beer.

 • Bij SKSG in Groningen en de regio zijn we volop bezig met de Nationale Voorleesdagen. Zo kwam Wethouder Ton Schroor van onderwijs voorlezen bij SKSG Klavertje 6.

 • Bij SKSG in Groningen en de regio zijn we volop bezig met de Nationale Voorleesdagen. Onze eigen directeur Enno van der Werff kwam voorlezen bij SKSG Woelwater in Zuidhorn.

 • Verse broodjes en zelfgebakken bananencakejes, sfeerverlichting en kinderen in pyjamaatjes. Zo vierde Stichting Kinderopvang Waterland het Voorleesontbijt. de kinderen werden voorgelezen door twee brandweermannen. Op de andere locatie was een dierenarts, mét witte jas.

 • Verse broodjes en zelfgebakken bananencakejes, sfeerverlichting en kinderen in pyjamaatjes. Zo vierde Stichting Kinderopvang Waterland het Voorleesontbijt. de kinderen werden voorgelezen door twee brandweermannen. Op de andere locatie was een dierenarts, mét witte jas.

 • Voorlees ontbijt 2017 bij Villakom Kinderopvang in Wapenveld.

 • Voorlezen in de bibliotheek (Ons Brabant).

Marianne Velsink

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.