Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Pedagogisch kader wordt doorontwikkeld

Stichting BKK ontwikkelt dit jaar het Pedagogisch Curriculum. Daarnaast krijgen de Pedagogisch kaders een doorontwikkeling. Dit meldt Stichting BKK in een nieuwsbrief.
Pedagogisch curriculum.jpg
Welke ervaringen hebben jonge kinderen nodig om zich optimaal te kunnen ontwikkelen? - Foto: MonKeybusinessimages

In het Pedagogisch curriculum is ruimte voor nieuwe inzichten en nieuw onderzoek naar de ontwikkeling van het jonge kind. De vragen die beantwoord gaan worden in het curriculum, zijn onder andere welke ervaringen jonge kinderen nodig hebben om zich optimaal te kunnen ontwikkelen, wat de ideale omgeving is om te spelen en leren en hoe kinderen kunnen leren participeren in een democratische 21eeeuwse samenleving. De basis van het curriculum zijn de al bestaande Pedagogische kaders.

Raamwerk curriculum

BKK wil graag open kaart spelen over de ontwikkeling van het curriculum en gaat met een aantal sleutelfiguren uit de Nederlandse kinderopvang in gesprek. Op de agenda staan praktische punten als de naam van het curriculum, de leeftijdscategorie waar deze zich op richt en wat het bereik moet zijn. Ook wordt gesproken over het raamwerk.

BKK-podium

De stichting vraagt ook van kinderopvangprofessionals en –managers of zij interesse hebben in een BKK-podium. Op dit podium kunnen afgestudeerde bachelors, masterstudenten en promovendi hun (wetenschappelijk) onderzoek presenteren. BKK wil weten welke promotieonderzoeken interessant worden gevonden in de kinderopvangbranche en of er animo is om dergelijke podia te bezoeken. Meningen daarover kunnen gedeeld worden via info@stichtingbkk.nl.

Marianne Velsink

Of registreer je om te kunnen reageren.