Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Staarten kijken

kattenstaart
Foto: Fotolia

Organiseer een ‘staartgericht’ uitstapje naar een kinderboerderij of dierenasiel. Bekijk van tevoren met de kinderen foto’s van allerlei verschillende dierenstaarten en praat erover in de kring. Tijdens het uitstapje wordt vooral aandacht besteed aan de achterkant van de dieren. Hoe ziet die eruit, hoe voelt de staart aan, waar poept het dier, wat voor kleur heeft de staart, is hij lang of kort? Oppassen uiteraard, want sommige dieren vinden het onplezierig als je aan hun staart zit. Leer de kinderen daar voorzichtig mee om te gaan. Naar veel staarten mag je wel kijken, maar je mag ze niet aanraken en er zeker niet aan trekken omdat ze er zo grappig uitzien.

Carla Overduin

Of registreer je om te kunnen reageren.