Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Schilderen met gras

gras
Foto: iStock

Een grasschilderij maken kan op allerlei manieren. Maak om te beginnen samen met de kinderen graskwasten. Zoek een plek waar wild gras en onkruid (geen zacht gazongras) met mooie, stevige, lange stengels groeit. Snijd daar bosjes uit in allerlei maten en soorten. Bind er goed strak een elastiekje omheen en je hebt een kwast. Geef de kinderen een stevig stuk papier en verf in allerlei kleuren en laat hen schilderen met het gras.
Je kunt natuurlijk ook een schilderij maken van gras: met vers gras dat vervolgens in de dagen erna verandert van uiterlijk, of met gedroogd gras. Een combinatie van schilderwerk en gras plakken is ook een aanrader.

Carla Overduin

Of registreer je om te kunnen reageren.