Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Memory met hoedjes

memory-met-hoedjes
Foto: iStock

Een eenvoudig spel dat je met de jongere kinderen kunt spelen. Het stimuleert hun geheugen. Zorg voor een aantal verschillende kleuren stevige (bol)hoedjes. Zet drie hoeden op een rij en verstop onder elk een voorwerp. Denk aan een beertje, een appel en een plastic bloem. Laat zien wat er onder zit, verberg de voorwerpen en laat de kinderen dan raden. Verschuif de hoeden en laat hen weer raden. Afhankelijk van de leeftijd kun je het moeilijker maken: twee rijen van drie hoedjes of zelfs drie. Ook een variant: van elk voorwerp heb je er twee. Eén gaat onder een hoedje, de ander in een mand. Het kind mag uit de mand een voorwerp kiezen als het weet waar datzelfde voorwerp verstopt is.

Carla Overduin

Of registreer je om te kunnen reageren.