Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Hoedendans

hoedendans
Foto: iStock

Doe een ‘hoedendansje’: een stoelendans, maar dan met hoedjes. De kinderen staan in een kring. Goedkope kleurige plastic hoedjes zijn prima, maar met ijsmutsen, hoge hoeden en zonnepetjes is de uitdaging groter. Die zijn lastig om op te zetten, wat meer vergt van de fijne motoriek van het kind. Er is één hoedje te weinig. Zet een leuk muziekje op, een liedje over hoeden is natuurlijk perfect. De kinderen zetten een hoed op, doen hem weer af, buigen door hun knieën en leggen hem vóór het kind rechts van hen neer. Even oefenen zodat het goed gaat. Af en toe zet je de muziek plotseling stil. Wie geen hoedje op heeft, doet een stap uit de kring. Elke keer haal je één hoed weg.

Carla Overduin

Of registreer je om te kunnen reageren.