Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Kwart drinkpakjes bevat meer suiker dan cola

Bijna één op de vier drinkpakjes bevat meer suiker dan cola, oftewel meer dan vijf klontjes suiker.
sap.jpg
Kinderen van acht jaar drinken en eten hun eigen lichaamsgewicht aan suikers in één jaar. - Foto: Free Images

Dat vermeldt het rapport dat onlangs is opgesteld door Foodwatch. Zij onderzocht het suikergehalte in 194 soorten drinkpakjes, die kinderen meekrijgen van hun ouders. Uit het rapport blijkt dat een kind van acht jaar jaarlijks ruim zijn eigen lichaamsgewicht aan suikers eet en drinkt. Foodwatch is een mailactie gestart om minister Schippers van VWS op te roepen om de fabrikanten tot de orde te roepen. Zowel vruchtensappen en yohghurtdranken van het eigen merk van diverse supermarkten als de grote merken werden onderzocht. 

Wil jij als pm'er het suikergebruik bij de kinderen in de kinderopvang wat terugdringen? Check dan deze tips!>>

 

Manette Sinnema, manager tussenschoolse opvang bij Brood & Spelen herkent deze geluiden. Brood & Spelen verzorgt het overblijven bij zo’n 75 basisscholen door heel Nederland. ‘Er zijn scholen die een heel strikt ‘geen snoep’-beleid hebben. Jammer genoeg volgt nog geen 40% van onze scholen zo’n suikervrije aanpak. Sommige lunchboxen worden steevast met snoepgoed en suikerrijke producten gevuld. Ook al is dat tegen ons beleid in’, vertelt hij aan Nieuws.nl.

Waarom eten kinderen zo graag en zoveel suiker? Je ziet het in deze video:

Rhijja Jansen

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.