Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Educatieniveau Sesamstraat net zo hoog als kinderopvang

Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat Sesamstraat net zo veel educatief effect heeft op kinderen als de kinderopvang.
Het educatieve aan Sesamstraat is dat de jonge kijkers al kennismaken met lezen en rekenen.
Het educatieve aan Sesamstraat is dat de jonge kijkers al kennismaken met lezen en rekenen. - Foto: YouTube

Dit meldt de Washington Post. Amerikaanse kinderen die naar Sesamstraat kijken blijven vaker op het juiste leerniveau, blijkt uit onderzoek aan de universiteit van Maryland. Dankzij Sesamstraat is de kans dat kinderen achterblijven op school gedaald met 14%. Hetzelfde effect is gemeten bij het kinderopvangprogramma Head Start voor arme Amerikanen. Het educatieve aan Sesamstraat is dat de jonge kijkers al kennismaken met lezen en rekenen. Hierdoor worden ze voorbereid op school.

Medische ondersteuning

Onderzoekers benadrukken dat de kinderopvang niet overbodig wordt als arme kinderen ook naar Sesamstraat kijken. Het kinderopvangprogramma Head Start is namelijk niet alleen educatief, maar ook essentieel in de opvoeding en groei van de kinderen. Zo biedt het gezinsondersteuning, medische en tandartsdiensten en ontwikkeling van emotionele vaardigheden in de sociale omgeving.

 

In Sesamstraat leren kinderen onder andere cijfers kennen:


Rhijja Jansen

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.