Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Winnaars Ontwerpwedstrijd bekend

Onlangs riepen we de lezers van Kinderopvangtotaal op om (samen met de kinderen) hun favoriete buitenruimte te ontwerpen. Daar zijn twee winnaars uit gekomen: BSO Jacob Catsstraat uit Zwolle en kinderdagverblijf Villa Petit Paradis uit Meppel.
Winnaars Ontwerpwedstrijd bekend

Met de lente in volle gang en de zomer voor de deur leek het ons leuk om pedagogisch medewerkers te stimuleren na te denken over de buitenruimte. Welke speelelementen ontbreken er en zou je graag nog willen toevoegen? Daarbij ging het niet alelen om het ontwerp, maar ook om de gedachte erachter. Kinderen werden uitgenodigd om mee te denken.

BSO Jacob Catsstraat

Bij BSO Jacob Catsstraat (foto 1 en 2) uit Zwolle werden de kinderen in het proces meegenomen. Zij wilden vooral: vrolijkheid en gezelligheid in de vorm van kleurrijke speelelementen. Er ontstond een discussie over een kleine zwemvijver in de buitenruimte. Heel gezellig, maar is dat wel veilig? Uiteindelijk kwam er een compromis: een zwemvijver met een beetje water en een kleurrijk hek eromheen. Bso Jacob Catsstraat verdiende met dit ontwerp twee gratis toegangsbewijzen voor het evenement Kind van Nature op 25 september. Dit evenement wordt georganiseerd door Veldwerk Nederland.

Villa Petit Paradis

Villa Petit Paradis in Meppel (foto 3 en 4) won prijzen van Buro Blad en Bureau Ris (Ruimtelijke Inrichting Speelnatuur). Hier had alleen het team nagedacht over een verrijking van de buitenruimte. Er was een wens voor lutjepotjes in de buitenruimte (voor buitenslapen), een wilgenhaag en een blotevoetenpad.

<p>Zo ziet de buitenruimte van BSO Jacob Catsstraat er nu uit</p> <p>Zo willen de kinderen hun buitenruimte van BSO Jacob Catsstraat graag inrichten</p> <p>Zo wil het team van Villa Petit Paradis haar buitenruimte verrijken</p> <p>Dit is het blotevoetenpad dat het team van Villa Petit Paradis graag in de buitenruimte wil realiseren.</p>

Marianne Velsink

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.