Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Kinderen met hond minder bang

Een hond als huisdier zorgt ervoor dat een kind minder angstig is.
Kinderen met een hond als huisdier ervaren minder angst in het leven dan kinderen zonder hond.
Kinderen met een hond als huisdier ervaren minder angst in het leven dan kinderen zonder hond. - Foto: Free Images

Dat blijkt uit recent onderzoek van onder andere National Institute of Nursing Research. De resultaten zijn gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift reventing Chronic Disease Journal. In totaal werden 643 bestudeerd. Een deel van hen heeft een  hond als huisdier, een deel niet. De onderzoekers ontdekten dat 12% van de kinderen met hond angst ervaart. Bij de hondloze kinderen is dit percentage aanzienlijk hoger: 21%. Factoren zoals het inkomen van het gezin, hadden geen invloed op deze angstgevoelens.

Rhijja Jansen

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.