Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Eigenaar kinderopvang verdacht van miljoenenfraude

Een 39-jarige eigenaar van een kinderopvang wordt verdacht van het frauderen met kinderopvangtoeslagen. De man wordt langer vastgehouden wegens vluchtgevaar.
De verdachte zou van het geld winkels in Turkije hebben gekocht.
De verdachte zou van het geld winkels in Turkije hebben gekocht. - Foto: Free Images

Dit meldt RTV Oost op haar website. De man heeft een dubbele nationaliteit: een Turkse en een Nederlandse, wat volgens de rechter de kans vergroot dat hij in afwachting van het proces naar Turkije vertrekt. Dat land staat erom bekend om verdachten niet uit te leveren aan Europese landen.

Geld gebruikt voor winkels

De man wordt verdacht van fraude van meer dan een miljoen, wat tussen 2009 en 2015 gebeurd zou zijn. Hij moet in elk geval tot de volgende zitting in februari in voorarrest blijven, aldus de rechtbank. De verdachte zou meer uren kinderopvang gedeclareerd hebben dan er daadwerkelijk opgevangen werd. Het geld zou hij in Turkije gebruikt hebben voor het kopen van winkels.

Rhijja Jansen

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.