Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Voorleesontbijt met KRRRR...OKODIL!

Het was weer zover: het Nationale Voorleesontbijt. Uit vele (bekende en minder bekende) kelen klonk tegelijkertijd het spannende verhaal van KRRRR… OKODIL! Hij spettert en spattert en de modder vliegt alle kanten op. Wat een feest. Ademloos luisterden peuters en kleuters in Nederlandse kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en basisscholen naar de voorlezers. Bekijk een foto-overzicht!

Foto

 • Geweldig, kinderdagverblijf Benjamin uit Hoogland combineerde het Nationale Voorleesontbijt met Boekstart. Een echte krokodillenverzorger kwam heel toepasselijk voorlezen en nam meteen maar even een krokodil mee.

  Geweldig, kinderdagverblijf Benjamin uit Hoogland combineerde het Nationale Voorleesontbijt met Boekstart. Een echte krokodillenverzorger kwam heel toepasselijk voorlezen en nam meteen maar even een krokodil mee.

 • Kinderopvang De Poppenkast uit Egmond a/d Hoef heeft elk jaar hele speciale gasten, namelijk leerlingen uit groep 8 van de basisscholen in de buurt. Dit jaar waren Luca en Manon van de st Jozefschool en Anne en Luka van obs de Boswaid te gast. Zij lazen als echte professionals voor en genoten daarna met alle kinderen van een heerlijk ontbijtje.

  Kinderopvang De Poppenkast uit Egmond a/d Hoef heeft elk jaar hele speciale gasten, namelijk leerlingen uit groep 8 van de basisscholen in de buurt. Dit jaar waren Luca en Manon van de st Jozefschool en Anne en Luka van obs de Boswaid te gast. Zij lazen als echte professionals voor en genoten daarna met alle kinderen van een heerlijk ontbijtje.

 • Stichting Kindcentrum Elburg heeft dr. Hutten uitgenodigd om te komen voorlezen uit het prentenboek van het jaar, Krrrr… okodil van Catherine Rayner. Vol spanning zaten alle peuters te luisteren naar dit spannende verhaal. En na afloop was er nog een lekkere traktatie.

  Stichting Kindcentrum Elburg heeft dr. Hutten uitgenodigd om te komen voorlezen uit het prentenboek van het jaar, Krrrr… okodil van Catherine Rayner. Vol spanning zaten alle peuters te luisteren naar dit spannende verhaal. En na afloop was er nog een lekkere traktatie.

 • In Amersfoort, bij Stichting Kinderopvang Amersfoort, kwam burgemeester Lucas Bolsius voorlezen en dat was zeker geslaagd!

  In Amersfoort, bij Stichting Kinderopvang Amersfoort, kwam burgemeester Lucas Bolsius voorlezen en dat was zeker geslaagd!

 • De locaties van SKRS Kinderopvang uit Schagen kregen bezoek van zangeres Femke Meines, Ap de Vries van Dierenpark Blanckendaell en Joss Broere van het OBD.

  De locaties van SKRS Kinderopvang uit Schagen kregen bezoek van zangeres Femke Meines, Ap de Vries van Dierenpark Blanckendaell en Joss Broere van het OBD.

 • Dit jaar was bij één locatie van Stichting Kinderopvang Waterland regisseur Ineke Houtman op bezoek. Zij is bekend van de films: Madelief, Mijn opa is een bankrover, Polleke en nog veel meer. Momenteel is zij bezig met de film ‘Toen was geluk heel gewoon’ .

  Dit jaar was bij één locatie van Stichting Kinderopvang Waterland regisseur Ineke Houtman op bezoek. Zij is bekend van de films: Madelief, Mijn opa is een bankrover, Polleke en nog veel meer. Momenteel is zij bezig met de film ‘Toen was geluk heel gewoon’ .

 • Ton Schroor, Wethouder Onderwijs, las vanochtend tijdens het Nationale Voorleesontbijt het boek 'Krrrr..okodil' voor op SKSG Groningen, locatie Battello in het kader van De Nationale Voorleesdagen. Ook fractievoorzitter PvdA, Erica van Lente, las voor op SKSG Kastanjeplein.

  Ton Schroor, Wethouder Onderwijs, las vanochtend tijdens het Nationale Voorleesontbijt het boek 'Krrrr..okodil' voor op SKSG Groningen, locatie Battello in het kader van De Nationale Voorleesdagen. Ook fractievoorzitter PvdA, Erica van Lente, las voor op SKSG Kastanjeplein.

 • Nog een foto van Stichting Kinderopvang Waterland, maar hier is Lex UIting de voorlezer op één van de kinderopvanglocaties. Lex is bekend van BNN als presentator van RamBam en op 3FM. Sinds 2006 presenteert Uiting Kinderen voor Kinderen en de Juf & Meester-battle bij Z@pp op Nederland 3.

  Nog een foto van Stichting Kinderopvang Waterland, maar hier is Lex UIting de voorlezer op één van de kinderopvanglocaties. Lex is bekend van BNN als presentator van RamBam en op 3FM. Sinds 2006 presenteert Uiting Kinderen voor Kinderen en de Juf & Meester-battle bij Z@pp op Nederland 3.

 • Op 22 januari gingen de Nationale Voorleesdagen van start met een Voorleesontbijt in het Kinderboekenmuseum. Niemand minder dan Spike, gitarist van Haagse band van Dir-ect, las er samen met Kikker voor aan 60 kinderen van Kinderopvang 2Samen uit Den Haag.

  Op 22 januari gingen de Nationale Voorleesdagen van start met een Voorleesontbijt in het Kinderboekenmuseum. Niemand minder dan Spike, gitarist van Haagse band van Dir-ect, las er samen met Kikker voor aan 60 kinderen van Kinderopvang 2Samen uit Den Haag.

 • Voorleesontbijt bij Villa Pier in Piershil (Kivido).

  Voorleesontbijt bij Villa Pier in Piershil (Kivido).

 • Ook wij zijn bij het voorlees ontbijt geweest. Hierbij wat foto's van kinderdagverblijf Tok Tokkie in Aarle-Rixtel

  Ook wij zijn bij het voorlees ontbijt geweest. Hierbij wat foto's van kinderdagverblijf Tok Tokkie in Aarle-Rixtel

 • Ook bij KOKkinderopvang in Katwijk (zh) hadden we een speciale gast die kwam voorlezen

  Ook bij KOKkinderopvang in Katwijk (zh) hadden we een speciale gast die kwam voorlezen

 • Hierbij een foto van politie-agent, Chris van der Starre. die op donderdag 23 januari uit het spannende boek Krrrr…okodil las voor de kinderen van Wiskids Kinderopvang in Delft.
De kinderen luisterden ademloos en toen Chris ook nog ging vertellen wat hij allemaal doet als poltie-agent was de ochtend helemaal geslaagd.

  Hierbij een foto van politie-agent, Chris van der Starre. die op donderdag 23 januari uit het spannende boek Krrrr…okodil las voor de kinderen van Wiskids Kinderopvang in Delft. De kinderen luisterden ademloos en toen Chris ook nog ging vertellen wat hij allemaal doet als poltie-agent was de ochtend helemaal geslaagd.

Marianne Velsink

Of registreer je om te kunnen reageren.