Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Nieuw: Expertisecentrum JongensTalent

Nieuw: Expertisecentrum JongensTalent

In het nieuwe expertisecentrum JongensTalent gaan deskundigen op het gebied van pedagogiek, onderwijs en psychologie zich buigen over het verschil tussen jongens en meisjes en hoe het kan dat jongens momenteel slechter presteren in het onderwijs dan meisjes.

Verschil in leerstijl
Eén van de initiatiefnemers van het centrum is Lauk Woltring. In een interview met Radio 1 zegt hij dat scholen en de huidige onderwijsmethodes in veel gevallen geschikter zijn voor meisjes dan jongens. 'Jongens leren meer experimenterend en zijn minder talig en minder planmatig' aldus Woltring. Toch ziet hij niets in het idee dat jongens en meisjes bij sommige vakken apart van elkaar les krijgen. 'Ik ben wel voorstander in het scheiden van groepen, maar dan niet gebaseerd op sekse, maar op leerstijl. Zo absoluut zijn de verschillen tussen jongens en meisjes niet.'

Zie ook laukwoltring.nl 

Foto: Stock.XCHNG

Marianne Velsink

Gerelateerde tags

Eén reactie

Of registreer je om te kunnen reageren.