Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Gemeente betaalt peuterspeelzaalkosten

De gemeente Harenkarspel in Noord Holland gaat de ouderbijdrage voor peuters met een achterstand betalen. Zo kunnen deze kinderen alsnog naar de peuterspeelzaal. Voor veel ouders was het bedrag van 106 euro per maand een reden om hun kind thuis te houden.

Veel achterstand
Sanne Mokveld, directeur ad interim van Stichting Peuterspeelzalen Harenkarspel vindt de vergoeding een goede zaak. In het Noordhollands Dagblad zegt ze: 'Er zijn hier opvallend veel kinderen met een taalachterstand. De onderwijsinspectie duidt dit gebied ook aan als 'taalarm'. En dat zijn niet direct allochtone kinderen, vooral de Hollandse peuters hebben hier een lage woordenschat' Ouders zouden in het gebied (Wet-Friesland) te weinig met hun kinderen praten, te weinig voorlezen en peuters niet laten uitpraten.

De gemeente houdt dit schooljaar aan als proefperiode en gaat er van uit dat elk kind met een taalachterstand tien uur per week naar de peuterspeelzaal gaat.

Marianne Velsink

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.