Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Fraudeur kinderopvangtoeslag slaat opnieuw toe

Fraudeur kinderopvangtoeslag slaat opnieuw toe

Een 20-jarige Rotterdammer die als hoofdverdachte geldt in een fraudezaak met onder andere kinderopvangtoeslag wordt opnieuw verdacht van fraude met huur- en zorgtoeslagen. Hij is, samen met een 19-jarige medeverdachte, in bewaring gesteld.

Rekeningnummers wijzigen
De totale schade schat Justitie in op 8,5 ton. In de nieuwe zaak wordt de man ervan verdacht dat hij in een maand tijd 260 keer rekeningnummers wijzigde waardoor hij zichzelf toegang verschafte tot de uitgekeerde toeslagen. Voor de zaak met kinderopvangtoeslag werd de man in februari gearresteerd. Tot 31 mei zat hij in voorarrest, maar na de regiezitting werd het voorarrest opgeheven. Meteen na zijn "vrijlating" heeft de man zijn criminele praktijken voortgezet.

Beeld: Stock.XCHNG

Marianne velsink

Of registreer je om te kunnen reageren.