Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Werkgeversdeel verhogen alleen na lastenverlichting

Dit kabinet wil de werkgeverslasten niet verder verhogen. Alleen als er elders een lastenverlaging tegenover staat, kan de werkgeversbijdrage voor de kinderopvang omhoog. Dat schrijft minister Kamp in een brief aan de Tweede Kamer.

Werkgevers dragen door middel van de opslag op de sectorfondspremie (Wgf-premie) en de opslag op de premie voor het uitvoeringsfonds voor de overheid (Ufo-premie) bij in de kosten kinderopvang. Momenteel dragen werkgevers 21 procent bij aan de kosten voor kinderopvang van werknemers. De huidige opslag van 0,34 procent zou verhoogd moeten worden naar 0,54 procent om werkgevers in 2012 33 procent van de kosten te laten financieren. Dit komt overeen met een lastenverzwaring van 420 miljoen euro.

Aangezien het kabinet het afgesproken lastenkader wil respecteren, is een dergelijke lastenverzwaring alleen mogelijk wanneer daar een lastenverlichting elders tegenover staat. Of deze mogelijkheid bestaat wordt bezien bij de augustusbesluitvorming waarin het kabinet een integraal besluit neemt over het totale lastenbeeld.
(bron: accountancynieuws.nl)

marike

Gerelateerde tags

2 reacties

  • no-profile-image

    Born

    Werkgevers betalen nu voor al hun werknemers, ook voor de werknemers die helemaal geen kinderen hebben. Als je de lasten verder gaat verzwaren voor de werkgever zou de consequentie kunnen zijn dat deze personeel moet gaan ontslaan om zijn bedrijf te laten voortbestaan

  • no-profile-image

    Meijer

    In dat geval wil ik als werkende ouder ook wel zo'n voordeeltje. Bijvoorbeeld wel een hogere eigen bijdrage, maar dan ook een vergoeding o.b.v. het VOLLEDIGE uurtarief dat de BSO kost!

Of registreer je om te kunnen reageren.