Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

1 juni: Buitenspeeldag 2011

1 juni: Buitenspeeldag 2011

Woensdagmiddag 1 juni is het weer Nationale Buitenspeeldag. Op die dag worden er allerlei activiteiten op straat georganiseerd voor kinderen zodat ze veilig op straat kunnen spelen zonder overlast van verkeer. Het is tegelijkertijd ook een protestactie waarin kinderen aandacht vragen voor verkeersonveilige situaties.

Ook bij jou in de wijk?
Het televisiestation Nickelodeon gaat tijdens de Buitenspeeldag op zwart. In het hele land worden activiteiten georganiseerd. Op de website van Nickelodeon is te zien welke gemeente/straat en of wijk wat organiseert. je kunt je postcode invoeren en zult zien dat bijna alle grote gemeenten iets leuks ondernemen voor kinderen waar je bij kunt aansluiten. Voorheen heette de dag Nationale Straatspeeldag, maar sinds dit jaar is het overgegaan in de Nationale Buitenspeeldag. Nickelodeon, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, Jantje Beton, de Vereniging Sport en Gemeenten, Veilig Verkeer Nederland en Scouting Nederland zijn de initiatiefnemers van de dag.

SKSG doet mee
Er zijn ook veel kinderopvangorganisaties die inhaken op de Nationale Buitenspeeldag, zoals de Groningse kinderopvangorganisatie SKSG. In twaalf Groninger wijken worden de straten afgezet. Ieder wijk biedt activiteiten aan rondom een thema. De wijk Vinkhuizen bijvoorbeeld heeft het thema "Werk in uitvoering". kinderen kunnen een meedoen aan "werk in uitvoering"- straatspelletjes, zoals de autocoureur, de kapper, de brandweer, de kunstenaar, de manicure, de metselaar, de skater en de profvoetballer. Ook kunnen kinderen knutselen met de houtbewerker of de dierentuinmedewerker.

Marianne Velsink

Gerelateerde tags

Eén reactie

 • no-profile-image

  Kilian

  Niet alleen de SKSG draagt haar steentje bij tijdens de buitenspeeldag in Groningen. Ook Kids First Kinderopvang doet mee in Coprus den Hoorn, Vinkhuizen en Oosterpark. Sinds 3 jaar doen wij mee aan deze dag. Het is altijd weer een gezellige en succesvolle dag!

  Groeten,
  Pascale Kilian
  BSO coordinator
  Kids First Kinderopvang

Of registreer je om te kunnen reageren.