Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Petitie gestart voor wetswijziging misbruik

Een aantal mensen is een petitie gestart om een wetswijziging te realiseren die ervoor zorgt dat ontucht met minderjarigen altijd als verkrachting wordt aangemerkt. Er zijn inmiddels 1445 pagina's ondertekend, in totaal gaat het om bijna honderdduizend handtekeningen en dat aantal groeit nog steeds.

Hogere straffen
Momenteel blijkt het wetboek van strafrecht verkrachting van baby's, peuters en kleuters niet als verkrachtingen aan te merken zolang er geen sprake is van bijkomend geweld. De misdaad wordt behandeld als ontucht met een minderjarige met veel lagere straffen tot gevolg. De ondertekenaars van de petitie verzoeken daarom de Tweede Kamer ook om de maximale straf voor verkrachting van kinderen te verhogen. Volgens de petitie is er wel degelijk sprake van psychisch en lichamelijk geweld.

Bekijk en/of teken de petitie hier >>

Marianne Velsink

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.