Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Vrolijk eten bevordert eetlust

Vrolijk eten bevordert eetlust

Meestal heeft de kinderopvang niet te klagen over de eetlust van kinderen. Ouders staan er soms versteld van wat een kind op het kinderdagverblijf wel eet, terwijl het thuis een grote worsteling is. Wetenschappers hebben ontdekt dat een etend persoon met een lach op z'n gezicht de eetlust van kinderen (peuters, kleuters) bevordert.

Vrolijk en chagrijnig eten
Kinderen kregen foto's te zien van iemand die vrolijk kijkt terwijl hij de favoriete maaltijd van het kind at. Hierdoor gingen kinderen zelf ook meer eten. Andersom werkte het ook: een chagrijning etend persoon die hetzelfde at, had als effect dat het kind ook minder at. Ook bij onbekend eten werkt het zo. Wordt het met een lach gegeten, dan eet een kind gemakkelijker mee. De resultaten zijn gepubliceerd in het tijdschrift Obesity.

Marianne Velsink

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.