Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Ouders bereid meer te betalen voor peuterspeelzaal

Ouders bereid meer te betalen voor peuterspeelzaal

Ouders van acht Arnhemse peuterspeelzalen die dreigen te worden gesloten zijn bereid meer te betalen, naar draagkracht, voor de peuterspeelzaal. De gemeente moet dan wel garanderen dat de peuterspeelzalen van Stichting Peuterspeelzalen Arnhem open kunnen blijven.

180.000 euro bezuinigen
Het voorstel van wethouder Margriet Bleijenberg was dat er 250.000 euro per jaar gekort moest worden op de peuterspeelzalen. Alleen peuterspeelzalen met voorschoolse programma's in krachtwijken werden nog gesteund. Inmiddels is de wethouder gezakt van een bezuiniging van 180.000 euro op de peuterspeelzalen per jaar. Ze wil dan wel dat de inkomensafhankelijke bijdrage van ouders stapsgewijs omhoog gaat.

Goede oplossing
Mirjam Koedoot die namens een grote groep ouders spreekt, vindt meer betalen een hele goede oplossing. Ze drukte de gemeente op het hart dat de peuterspeelzaalvoorziening fundamenteel van de kinderopvang. 'De peuterspeelzaal betekent heel veel voor de ontwikkeling van alle kinderen, waar ze ook vandaan komen, en ongeacht welke wijk.'

Marianne Velsink

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.