Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Handhaving vindt niet altijd plaats

Handhaving vindt niet altijd plaats

Het feit dat er bij de 167 overtredingen door Amsterdamse kinderopvangorganisaties in 2010 maar 115 keer is gehandhaafd, heeft tot Kamervragen geleid in de gemeenteraad.

Zonder gevolgen
De GGD inspecteert de kinderopvanglocaties, de gemeente moet uiteindelijk handhaven. De grote vraag is wat er is gebeurd met de overige 52 gevallen. De lokale afdeling van de SP stelde hierover vragen in de Gemeenteraad. Volgens de gemeenten betekent het niet meteen dat de overige 52 overtredingen zonder gevolgen zijn gebleven. Het zou ook kunnen dat de zaak nog in behandeling was, of dat de problemen al waren opgelost. Dan is het opleggen van een boete of andere sancties nog niet of niet meer noodzakelijk.

Marianne Velsink

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.