Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Kinderen zijn slimmer dan ooit

Kinderen die geboren zijn na 2001, zijn veel slimmer dan hun opa's en oma's. Uit buitenlandse studies blijkt dat ze een IQ hebben dat 17 punten hoger ligt dan het IQ van hun grootouders.

20 x effectiever
Misschien dat computergebruik, gsm's en internet daar een rol in spelen. Bij een test in Florida bleken hoogbejaarden ineens een 20 jaar jongere hersenleeftijd te hebben nadat ze o.a. games hadden gespeeld. Het vooroordeel dat veel oudere mensen hebben van kinderen blijkt ook op andere fronten niet te kloppen. Kinderen zijn niet dommer, luier, slordiger en gewelddadiger, ze benutten hun hersens zelfs 20 keer effectiever en zijn 20 keer sneller van begrip dan hun opa's en oma's.

Minder geweld
Wat ook verrassend is, is dat het geweld op scholen de laatste 20 jaar gehalveerd is en dat er 68 procent minder moorden worden gepleegd. Daarnaast wordt er 3 procent minder drugs gebruikt, 40 procent minder gerookt, drinkt een derde minder vergeleken met de jeugd van vroeger en is het aantal tienerzwangerschappen met 40 procent gedaald.

Marianne Velsink

2 reacties

 • no-profile-image

  Luiten (NL-Eyes)

  ...in het originele nieuwsitem van o.a. het AD stond 20% effectiever en 20% sneller.
  Niet zo slim dus van de redacteur...

 • no-profile-image

  Verlinden

  “Ouders begrijpen nooit iets uit zichzelf, en voor kinderen is het vervelend hun altijd alles weer uit te moeten leggen.”
  'De kleine prins', Antoine de Saint.-Exupéry (1943)

Of registreer je om te kunnen reageren.