Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Intensieve samenwerking in uniek kindercentrum

Intensieve samenwerking in uniek kindercentrum

In Deventer is het unieke kindercentrum Rivierenwijk geopend waarin de functies kinderopvang, peuterspeelzaal en VVE geïntegreerd worden aangeboden. Hiermee is de harmonisatie tot in een zeer ver stadium uitgevoerd.

Intergrale pedagogische voorziening
Voorheen bestond kinderdagverblijven De Trompet  en De Citer en peuterspeelzaal Het Piratenschip nog apart, maar vielen wel allemaal onder de organisatie Raster. Nu zitten de drie onder één dak in het nieuwe kindcentrum. 'Het wordt steeds meer een integrale pedagogische voorziening. Kindercentrum Rivierenwijk is een mooi voorbeeld van van deze nieuwe ontwikkeling' aldus een woordvoerder van Raster.

Halve en hele dagen
Alle pedagogisch medewerkers werden opgeleid om met de VVE-methode Piramide te gaan werken. Pm'er Agnes Giessen zegt dat er wel wat kleine veranderingen zijn: 'Wij merkten het in de beginweken in ons dagelijkse ritme. Terwijl kinderopvang-kinderen er vaak de hele dag zijn, komen peuterspeelzaal-kinderen nu nog halve dagen. Maar dat gaat prima. Voor ons zit de vooruitgang met name in de samenwerking met andere organisaties, zoals de scholen en het consultatiebureau. Dat draagt bij aan de kwaliteit van de opvoeding van de kinderen. Die zijn straks helemaal klaar voor een goede start op de basisschool".

Marianne Velsink

Eén reactie

  • no-profile-image

    C. Derksen

    Belangstellenden kunnen voor meer informatie over dit kindercentrum contact opnemen met mw. C. Derksen, locatiemanager bij Raster Kinderopvang in Deventer

Of registreer je om te kunnen reageren.