Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

GGD Rotterdam gaat onaangekondigd controleren

GGD Rotterdam gaat onaangekondigd controleren

GGD Rotterdam gaat het aantal onaangekondigde controles in de kinderopvang opvoeren. Nu wordt het merendeel van de controles nog aangekondigd. In 2010 werd er op die manier bij 8 procent van de opvangadressen een terkortkoming (of meerdere) geconstateerd. 

Te weinig leidsters
De meest voorkomende tekortkoming bij Rotterdamse kinderopvanglocaties was dat het aantal leidsters op de groep niet in orde was. In 51 gevallen werd het advies van de GGD niet direct opgevolgd en volgde er een nacontrole. Uiteindelijk werd er zes keer een boete of dwangsom opgelegd. Tot sluiting kwam het niet.

Den haag als voorbeeld
Gjalt Jellesma, voorzitter van BOinK vindt dat kinderopvanglocaties altijd onaangekondigd gecontroleerd moeten worden. 'Als je van tevoren aangeeft langs te komen, dan is natuurlijk alles op orde' zegt hij in Metro. Hij vindt ook dat er hoge boetes moeten volgen als een kinderopvangorganisatie iets niet in orde heeft. Jellesma noemt de gemeente Den Haag als voorbeeld omdat daar veel geld en personeel is uitgetrokken voor de controles. 'Daar wordt streng gehandhaafd en direct beboet. Je ziet dat het aantal tekortkomingen daar flink is afgenomen.'

Marianne Velsink

Gerelateerde tags

2 reacties

  • no-profile-image

    van E

    bij ons zijn ze van de week al langs geweest. prima toch als je het goed doet heb je niets tevrezen.

  • no-profile-image

    rita

    Terecht, het opvoeren van de onaangekondigde controles! 't Zal even 'lastig' zijn voor de medewerkers, maar ook hier gaan de kosten voor de baten uit!

Of registreer je om te kunnen reageren.