Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Kleuters zijn pestkoppen

Kleuters zijn pestkoppen

Eén op de tien kleuters wordt gepest en één op de zeven kleuters pest zelf. Dat blijkt uit een onderzoek naar pestgedrag onder kleuters door de afdeling Kinder- en Jeugd Jeugdpsychiatrie en Psychologie van het Erasmus MC-Sophia in Rotterdam.

Onderzoeken waarom kleuters pesten
Het onderzoek is nog niet afgerond, dat zal pas aan het einde van dit jaar zijn. Maar als wordt aangetoond dat kleuters meer pesten dan gedacht, dan zouden pestprogramma's eerder moeten starten dan nu het geval is. De onderzoekers willen achterhalen waarom kleuters pesten. Volgens onderzoeker Pauline Jansen is er nog weinig bekend over pestgedrag van kinderen op deze leeftijd.

Jongens pesten vaker
Uit het onderzoek is te zien dat jongens meer pesten dan meisjes. Ook kinderen van niet-Nederlandse ouders, kinderen met gedragsproblemen en kinderen uit een lager sociaal-economisch milieu zijn vaker betrokken bij pestpartijen.

Marianne Velsink

Of registreer je om te kunnen reageren.