Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Budget voor rugzakje afgeschaft

Budget voor rugzakje afgeschaft

De kans is groot dat het budget voor zorgleerlingen (het zogenaamde rugzakje) wordt afgeschaft. Scholen moeten voortaan zelf opdraaien voor de extra zorg van deze kinderen. Daarnaast worden er vanwege bezuinigingen verschillende buitenschoolse zorgprojecten geschrapt worden.

Ontslagen en grotere klassen
Het ministerie van Onderwijs liet weten dat minister Van Bijsterveldt volgende week waarschijnlijk met een brief komt over het plan.  Patrick Banis van de vakbondorganisatie CNV maakt zich zorgen over de uitwerking van de bezuinigingsideeën. ‘Niet alleen leraren maar ook ouders gaan problemen ondervinden als ze erachter komen wat de gevolgen zijn', zegt hij in het AD. Hij vreest voor ontslagen, stopzetting van zorgprojecten voor leerlingen met gedragsproblemen en grotere klassen.

Marianne Velsink

Gerelateerde tags

Eén reactie

  • no-profile-image

    anoniem

    Mijn zoontje heeft concentatieproblemen en daardoor een achterstand op gelopen van 2 jaar.heeft hierdoor extra zorg nodig Door de komende bezuinigingen durft het vmbo met lwoo hem niet meer aan te nemen omdat ze de zorg niet meer aan kunnen. Dit houdt in dat hij naar een RENN 4 school moet en dus weg gehaald wordt uit zijn omgeving en weg van zijn maatjes. Is dit nu de bedoeling om het kind de duppe te laten worden van deze bezuiningen.

Of registreer je om te kunnen reageren.