Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Downloads

 • Mediaopvoeding: ook een taak van de kinderopvang!

  Laten we eerlijk zijn. Het is niet de makkelijkste periode voor mediawijze ouders. Ze willen kinderen zien opgroeien tot mediawijze kinderen, maar ga er maar eens aan staan. Hoe kan de kinderopvang ouders bijstaan in een goede mediaopvoeding? En hoe ga je op je eigen groep het beste om met media? Digidreumesen schreef een special, speciaal voor lezers van Kinderopvangtotaal, vol met mediatips.

  Lees de special >>
 • Groene kinderopvang

  Er is toch niets fijners dan te kunnen opgroeien in de natuur? Mocht je het nog niet in de gaten hebben: wij vinden het heel belangrijk dat alle kinderen de kans krijgen om buiten te zijn en te weghalen zich te ontwikkelen in de natuur. Daarom hebben we 2014 uitgeroepen tot het Jaar van de Groene kinderopvang. Klik hier om gratis de complete special te lezen over Groene kinderopvang.

  Lees de special
 • Brede school

  Een brede school in Nederland is nog te vaak een bedrijfsverzamelgebouw waar de partijen onder één dak maar weinig met elkaar te maken (willen) hebben. Minister Asscher zet in op een betere samenwerking en aansluiting tussen kinderopvang en basisschool. Er valt echt niet meer aan te ontkomen. Kinderopvangorganisaties die geen aansluiting met de scholen zoeken, zullen de boot gaan missen. Als vakblad Management Kinderopvang informeren wij u graag over de ontwikkelingen binnen de brede school en de samenwerking tussen de beide sectoren. We hebben voor u een aantal artikelen geselecteerd uit Management Kinderopvang over dit onderwerp om u in de indruk te geven wat wij over dit onderwerp gepubliceerd hebben.

  Lees de special
 • Social Media

  Nu de klanten niet meer vanzelfsprekend op de stoep staan, wachtlijsten zijn opgedroogd en ouders steeds kritischer en veeleisender worden, kunnen kindercentra niet meer om de sociale media heen. Facebook en twitter kunnen gebruikt worden om ouders aan het kindercentrum te binden. We hebben voor u drie artikelen geselecteerd uit de bladen Kinderopvang en Management Kinderopvang over dit onderwerp om u in de indruk te geven wat wij over dit onderwerp gepubliceerd hebben.

  Lees de special