Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Taaltoets 3F

Pedagogisch medewerkers die op een VVE-groep werken moeten straks allemaal op taalniveau 3F spreken en schrijven. In dit dossier lees je meer over de taaltoets die hierbij hoort, en de vorderingen en ervaringen in het project. We houden je op de hoogte.

Wil je je eigen taalniveau testen of oefenen? Doe dan de handige taaltoets van het programma Allemaal Taal van uitgeverij ThiemeMeulenhoff. Naar de toets 'Kies het juiste woord'  Foto ANP

Taalniveau

 • CARE-onderzoek-ANP

  CARE-onderzoek levert aanbevelingen op voor een...

  Drie jaar lang werkte een netwerk van elf Europese onderzoeksinstellingen aan een Europees kwaliteitskader voor voorschoolse voorzieningen. Welke conclusies kunnen worden getrokken uit dit CARE-onderzoek?

 • Factsheet-taalniveau3f-Fotolia

  Hoe toon je taalniveau 3F aan?

  Er is een nieuwe factsheet beschikbaar waarin de diploma’s staan die over het vereiste taalniveau 3F beschikken om te kunnen werken in de voorschoolse educatie. De eerdere versie riep veel vragen op.

 • Sander-Dekker-ANP

  Inzet hbo'er in voorschool wordt onderzocht in...

  In schooljaar 2017-2018 starten innovatiecentra VVE om innovatieve maatregelen op gebied van VVE te implementeren en te onderzoeken. Daar zullen maatregelen onderzocht worden op efficiëntie en effectiviteit. Dit meldt staatssecretaris Dekker (OCW) onder meer in een schriftelijke reactie op Kamervragen.

 • 1-toelichting-vve-taaleis-Fotolia

  Vve-taaleis 3F toegelicht in kleinere gemeenten

  De afgelopen maanden werd in kleinere gemeenten gesproken over de taaleis 3F die wordt gesteld aan pedagogisch medewerkers in de voorschoolse educatie. Het beleid is uitvoerig toegelicht.

 • toezicht-onderwijsinspectie-vve-ANP

  Veranderingen toezicht Onderwijsinspectie vve

  De Onderwijsinspectie gaat vanaf 1 augustus 2017 werken met zogenoemde Onderzoekskaders. Hierdoor verandert het toezicht van de inspectie voor onder meer voor- en vroegschoolse educatie.

 • 1notitie-onderwijsraad-kabinet-ANP

  Onderwijsraad overhandigt kabinet notitie over...

  Henriëtte Maassen van den Brink, voorzitter van de Onderwijsraad, heeft vorige week een notitie over het bevorderen van gelijke onderwijskansen en sociale samenhang aangeboden aan het ministerie van OCW.

 • eisentaalniveauANP

  Voorlichting kleine gemeenten invoering...

  Brancheorganisatie Kinderopvang, Sociaal Werk Nederland en Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang houden in juni en juli regiobijeenkomsten over de invoering van het taalniveau 3F in de voorschoolse educatie.

  1
 • Jolanda%20Rikers%20Kinderopvang%20Opvang%20Kerkrade

  Blog Jolanda Rikers - Kansen bieden in plaats...

  Jolanda Rikers werd uitgenodigd voor de jubileumbijeenkomst van Sardes. Het thema: 'Kansen bieden in plaats van uitsluiten'.

 • besluitpedagogischmedewerkerANP

  Eisen VVE aangescherpt

  Het Besluit basisvoorwaarden kwaliteit voorschoolse educatie is gewijzigd. In juni 2016 is door het ministerie OCW besloten de voorwaarden aan te scherpen, nadat bleek dat deze de educatieve kwaliteit onvoldoende waarborgen.

 • 1Fotolia_48139166_Subscription_Yearly_XXL

  'Begin vroeg met investeren in achterstanden'

  Investeren in de preventie van achterstanden bij kinderen is vooral op jonge leeftijd effectief. Dat schrijft het Ministerie van Financiën in het rapport ‘Onderwijsachterstandenbeleid: Een duwtje in de rug?’ dat vorige week verscheen.