Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Communiceren met ouders

Ouders, zijn zij nou onze klant of is dat toch echt het kind? Hoe je het ook wendt of keert: ouders zijn ontzettend belangrijk. Zij zijn niet alleen onze partner in de opvoeding, zij zijn vooral ons klankbord of de kwaliteit die wij bieden goed genoeg is. Daarom staat in dit dossier de belangrijke communicatie met ouders en oudercommissies centraal.

Foto: ANP

Ouders

 • banner-week-van-de-opvoeding

  Week van de Opvoeding kleurt ‘Buiten de lijntjes’

  Het thema van de Week van de Opvoeding 2017 is ‘Buiten de lijntjes’. Want ‘iedereen heeft zijn of haar eigen verhaal en eigen behoeften. Niemand hoort in een hokje’.

 • 1slapeloze-baby-iStock

  Kinderarts: 'Meer begrip voor ouders met...

  Een kind dat ’s nachts alles bij elkaar krijst, kan een gezin ontwrichten. Dat zeggen Nederlandse kinderartsen. Zij pleiten voor betere hulpverlening en meer begrip voor ouders met slapeloze kinderen.

 • BV-Familie-beeld-persbericht

  Nieuwe organisatie gaat families vertegenwoordigen

  ‘Er is zoveel wat ouders nog niet weten, als het gaat om speciaal verlof bij een ziek kind, of het aanpassen of stopzetten van kinderopvangtoeslag’, vertelt Marjet Winsemius van BV Familie. Deze nieuwe organisatie zet zich in voor ouders en het grijze gebied waar zij (nog) niet voldoende worden vertegenwoordigd.

 • 1Nickelodeon_Buitenspeeldag_Logo

  Ouders: ‘Buiten spelen minder veilig dan 10...

  Ouders vinden dat de buurt tien jaar geleden veiliger was voor kinderen om buiten te spelen. Ook verwacht 67% van de ondervraagde ouders dat de veiligheid over tien jaar nog minder is dan nu.

 • uurprijsdagopvangANP

  Ouders geven uurprijs dagopvang een 6

  Belangenvereniging BOinK heeft de jaarlijkse enquête gehouden onder ouders om de ontwikkelingen in de uurprijs van kinderopvang en de kosten van ouders in kaart te brengen. Het gemiddelde waarderingscijfer? Een 6.

  3
 • AndyvanKollenburg

  'Kijk bij taalachterstand kind ook naar ouders'

  Meer aandacht voor laaggeletterdheid bij ouders. Dat wil Andy van Kollenburg, teamleider logopedie bij OnderwijsAdvies. ‘We zouden ouders voldoende moeten toerusten zodat zij het kind thuis kunnen stimuleren in zijn taalontwikkeling.’

 • 1Melissa-Verhoef

  Kinderopvang kan ouders met andere werktijden...

  Steeds meer ouders werken buiten kantoortijden. Welke kansen liggen er voor kinderopvangorganisaties om hier beter op in te spelen? Melissa Verhoef deed promotieonderzoek.

 • Kirsten%20Frohlich

  Blog Kirsten Fröhlich - Overdrachtsgesprekken

  Alles goed gegaan? Geen bijzonderheden vandaag? Vragen die veel ouders stellen tijdens het ophalen van hun kindje. Een ouder die echt de tijd neemt voor een goede overdracht, lijkt een zeldzaamheid.

 • 1Oproep-Uiterlijk

  Oproep: Beoordeel collega's op uiterlijk

  Wij leggen drie potentiële collega's aan jullie voor met de vraag: vind jij dit persoon geschikt voor op de groep?

 • 1Opc's-kwaliteit

  Kwaliteit kinderdagverblijven iets beter dan opc’s

  De pedagogische kwaliteit van reguliere kinderdagverblijven is iets beter dan die van ouderparticipatiecrèches (opc’s). Dit concluderen onderzoekers van het Nederlands Consortium Kinderopvang Onderzoek (NCKO).

  1

Kinderopvangtoeslag

 • belastingdienst-ombudsman-ANP

  ‘Belastingdienst zette kinderopvangtoeslag...

  De Belastingdienst heeft in 2014 de kinderopvangtoeslag bij 232 gezinnen onterecht stopgezet. Er zou sprake zijn van ‘mogelijk misbruik’, maar deze actie had ernstige gevolgen voor een grote groep betrouwbare ouders.

 • Joris_Bijvoets

  Partnerblog - Wie vangt de klappen op in de...

  De kinderopvang staat het komende jaar harde klappen te wachten. Volgens verschillende berichten in de media vreest de branche een nieuwe crisis, met vier ontwikkelingen die elkaar versterken.

 • 1Niet-digitale-ouders

  Hulp bij aanvraag toeslag voor niet-digitale...

  BOinK, de Belangenvereniging voor Ouders in de Kinderopvang, wil dat kinderopvangorganisaties de bevoegdheid krijgen om de aanvraag van kinderopvangtoeslag voor ouders af te handelen als dit nodig is.

  1
 • 1Enquête-ouders

  BOinK houdt enquête over uurtarieven 2016/2017

  BOinK, de belangenvereniging voor ouders, heeft een enquête onder ouders uitgezet over uurtarieven in de kinderopvang. Hiermee wil de organisatie peilen of uurtarieven veranderen en zo ja, of hierover overleg is gepleegd met ouders.

 • 1Uitstel-harmonisatie

  Directe financiering kan harmonisatie vertragen

  Er is een kleine mogelijkheid dat de harmonisatiewet toch wordt uitgesteld als het wetsvoorstel over de directe financiering van kinderopvangtoeslag voor 1 september 2017 wordt aangenomen.

 • Harmoniatie-Dordrecht
 • Kinderopvang-oplossing

  ‘Kinderopvang is niet het probleem, maar de...

  ‘Het probleem dat pedagoog Gitty Feddema schetst is wel bekend, maar is niet toe te schrijven aan de kinderopvang. Goede kinderopvang kan juist een oplossing bieden, zegt Gjalt Jellesma.'

 • 1-Testouders

  Testouders gezocht

  Stichting Voor Werkende Ouders zoekt ouders die (gastouder)opvang afnemen die het nieuwe systeem voor de Directe Financiering willen testen.

 • Parel

  Torenhoge vorderingen voor gedupeerde ouders De...

  Gigantische terugvorderingen van de belastingdienst drijven opgelichte ouders, die de dupe zijn van de fraude bij kinderdagverblijf De Parel, de schuldhulpverlening in.

 • Administratie-harmonisatie

  De administratieve gevolgen van de harmonisatie

  De harmonisatie heeft voor peuterspeelzaalhouders ook administratieve consequenties. Minister Asscher van Sociale Zaken legt uit welke dit zijn.