Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Bart de Koning - Stokvechten

Bart de Koning - Stokvechten

Nu het zo koud is, is het heerlijk in het bos voor kinderen. Maar laat ze wel lekker bezig blijven. Stokvechten doen jongens graag, maar vaak mag het niet van ouders of begeleiders. Met dit spelletje is het een uitdaging en redelijk veilig. Zoek een boomstam waarop je kunt balanceren. Vraag de kinderen een stok te zoeken. Nu zet je twee kinderen tegenover elkaar. Met de handen wijd uiteen houden ze de stok vast. Ze duwen met de stokken tegen elkaar, net zolang tot er een kind van de boomstam af geduwd wordt.

Wil je het educatief maken? Vertel er dan een verhaal bij over mannetjesherten die tegen elkaar vechten door hun geweien tegen elkaar aan te slaan. Het sterkste hert mag er met het vrouwtje (de hinde) vandoor.

Marianne Velsink

Of registreer je om te kunnen reageren.